Åpner for tredjeparts programvare i Volvoer

Volvo skal ta i bruk den åpne Autosar-standarden for programvare til biler.

Åpner for tredjeparts programvare i Volvoer

Volvo skal ta i bruk den åpne Autosar-standarden for programvare til biler.

Volvo Group kunngjorde i dag at selskapet er den første kommersielle kjøretøyprodusenten som gjennom den nye programvarestandarden Autosar (Automotive Open System Atchitecture) vil åpne opp for nye programvareleverandører. I tillegg til tradisjonelle leverandører, skal uavhengige og innovative programvareleverandører med dette kunne levere programvare til Volvos kjøretøyer.

- Autosar gir bilindustrien muligheten til å kombinere programvare fra én leverandør med maskinvare fra en annen leverandør. Dette kan sammenlignes med hvordan ulike programmer kan installeres på en PC, sier Anders Ydergård, senior visepresident med ansvar for forskning og utvikling av kjøretøyer ved Volvo Group, i en pressemelding.

Tradisjonelt har bilprodusentene basert seg på komplette løsninger, kontrollenheter med innebygd programvare og dermed mindre fleksibilitet. Gjennom Autosar-samarbeidet har bilprodusenter og IT-leverandører utarbeidet en standard som spesifiserer et maskinvareuavhengig programvaregrensesnitt.

Volvo mener dette ikke vil endre forholdet til maskinvareleverandørene, men at det vil gjøre det mulig for bilprodusentene å legge programvare fra enhver leverandør.

Volvo Group har deltatt i Autosar-partnerskapet siden 2004 og vurderer nå at standarden er blitt såpass moden at den er egnet for bruk i utviklingsprosjekter. Selskapet vil heretter sørge for at all integrert programvare det selv utvikler vil være i laget i henhold til Autosar-standarden.

Til toppen