Åpner for Visual Basic-programmer til Linux

En ny kompilator gjør det enklere å flytte Windows-programvare til blant annet Linux.

En ny kompilator gjør det enklere å flytte Windows-programvare til blant annet Linux.

Mono Project, som står bak en åpen kildekode-implementering av Microsoft .NET-rammeverk, annonserte i går at det har utviklet en Visual Basic-kompilator, Visual Basic 8, som skal gjøre det mulig for utviklerne som benytter Microsofts Visual Basic å benytte sitt foretrukne Visual Basic/Visual Studio-miiljø og kompilere og kjøre den samme kodebasen på et variert utvalg av operativsystemer og arkitekturer, inkludert Windows, Linux og Mac OS X.

Tidligere har utviklere vært nødt til å gjøre betydelige endringer i koden for å kunne kjøre Visual Basic-basert programvare på andre plattformer enn Windows.

Selve kompilatoren er skrevet i Visual Basic. Den er delvis laget av nordmannen Rolf Bjarne Kvinge, som er ansatt i Novell.

- Muligheten til å skrive programvare som enkelt kan kjøres på tvers av flere plattformer, har lenge vært en hellig gral for utviklere. Mono Visual Basic-kompilatoren er en viktig skritt framover i den retningen, sier Miguel de Icaza, grunnlegger av Mono-prosjektet og visepresident for utviklerplattformer hos Novell.

- Ved å bruke den programvarekompetansen de allerede har opparbeidet seg, kan utviklere nå nå ut til et mye bredere publikum ved å lage applikasjoner som kjører uten endringer på alle de store operativsystemplattformene, sier de Icaza.

    Les også:

Kompilatoren ble gjort tilgjengelig sammen med versjon 1.2.3 av Mono, som ble utgitt tidligere denne måneden, men ble først offisielt annonsert i går.

Mono er tilgjengelig for en rekke operativsystemer fra denne siden.

Til toppen