FORBRUKERTEKNOLOGI

Åpner Google+ for ungdommen

Google har fått på plass tiltak for å beskytte tenåringene.

Disney-kjendisen Selena Gomez er nå på plass for å møte ungdommen i Google+
Disney-kjendisen Selena Gomez er nå på plass for å møte ungdommen i Google+
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. jan. 2012 - 15:51

Siden Google+ ble introdusert i fjor sommer, har det sosiale nettverket vært stengt for brukere som har oppgitt at de er under 18 år. I går kunngjorde Bradley Horowitz, Googles produktdirektør for Google+, at aldersgrensen nå har blitt satt ned til 13 år i de fleste land, det samme som for blant annet Gmail.

Google har lenge lovet å senke aldersgrensen for Google+, noe som åpner tjenesten for de kanskje mest aktive brukerne av sosiale nettverkstjenester. Men selskapet har også gjort det klart at visse tiltak måtte komme på plass først. Dessuten har nok selskapet også ønsket at brukerne av i den første delen av betaperioden skulle være relativt modne.

Dette handler først og fremst om å hindre at fremmede voksne tar kontakt med ungdommen. Som standard vil bare brukere som tenåringer allerede har i kretsene sine, kunne ta kontakt med brukere under 18 år. Det er altså opp til tenåringen å opprette kontakten først.

I videokonferansene, som Google kaller for Hangout, vil brukere under 18 år midlertidig bli fjernet fra konferansen dersom en voksen person som ikke er med i kretsene til tenåringen. Tenåringen må deretter bekrefte om han eller hun vil slutte seg til konferansen igjen.

Google kunngjorde i forrige uke at mer enn 90 millioner mennesker har opprettet en Google+-profil, men sier ingenting om hvor mange faktisk bruker tjenesten. 60 prosent av disse brukerne er derimot daglig pålogget andre Google-tjenester og vil dermed se Google+-varslene i telleren som vises på verktøylinjen øverst.

Mange sammenligner Google+ med Facebook og konkluderte allerede før tjenesten ble åpnet for alle at den var mislykket fordi få av vennene til brukerne har fulgt etter. Dersom dette er målet, er nok Google+ mislykket, i alle fall så langt. Dersom målet derimot er å finne nye mennesker med samme interesser som en selv, kan Google+ være et godt utgangspunkt. Ikke minst dersom man foto- eller IT-interessert.

Google har også lokket med at stadig flere kjendiser oppretter en Google+-side. Dessuten har det blitt behørig annonsert at president Barrack Obama arrangerer en offentlig Hangout førstkommende mandag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.