UTVIKLING

Åpner Google Maps for Adobe Flash

Integrasjon av Google Maps i Flash-baserte løsninger er én nyhetene i Googles karttjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mai 2008 - 14:00

Google har denne uken innført en rekke nyheter i selskapets karttjeneste, Google Maps. Mens enkelte er rettet mot vanlige brukere, er andre rettet mot utviklere av andre websider.

Den kanskje viktigste nyheten er nok først og fremst rettet mot utviklere, selv om den også vil kunne komme vanlige brukere til gode. Det gjelder muligheten for å integrere Google Maps i Adobe Flash-baserte løsninger.

Google kunngjorde i går at selskapet har sluppet et programmeringsgrensesnitt (API) for å knytte sammen Google Maps og Flash.

Google Maps API for Flash er designet slik at Flash-grafikk kan brukes i hvert av informasjonslagene, i markørene og i informasjonsvinduene. Dette åpner for muligheter som dynamiske sjatteringer, skyggelegging, animasjon og video, i tillegg til en rekke andre effekter.

Ved senere oppdateringer av API-et, vil forbedringer automatisk bli tilgjengelig på websiden løsningen brukes, mens nyheter i API-et vil kreve at utvikleren laster ned den nyeste utgaven og bygger applikasjonen på nytt.

En håndfull demonstrasjoner på det som nå har blitt mulig, vises på denne siden. Mer informasjon om API-et finnes her.

    Les også:

Mer innhold i Google Maps

Denne uken kom Google også med nye informasjonlag, som tidligere bare har vært tilgjengelige i Google Earth. Dette gjelder geotaggede artikler i Wikipedia, samt fotografier fra geotaggingstjenesten Panoramio, som eies av Google. Begge deler velges fra «Mer-menyen» øverst til høyre på kartet.

Litt skuffende er det likevel at den norskspråklige utgaven av Google Maps ikke også tilbyr tilgang til norske Wikipedia-artikler.

Ingen kan påstå at det er slutt på dugnadsvirksomheten på Internett.

I Google Earth skal det være nye og bedre bilder fra en rekke deler av verden. Dette inkluderer bilder med 2,5 meters oppløsning fra Western Australia, høyoppløste bilder fra en rekke land i Afrika og Asia, samt bedre bilder fra flere byer i blant annet USA og Europa.

En oversikt finnes på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.