Åpner igjen for Allofmp3.com

Massiv kritikk var det eneste svenske Perspektiv Bredband oppnådde ved å hindre kundene tilgang til Allofmp3.com.

Massiv kritikk var det eneste svenske Perspektiv Bredband oppnådde ved å hindre kundene tilgang til Allofmp3.com.

For knapt to uker siden besluttet den svenske bredbåndsleverandøren Perspektiv Bredband å sperre tilgangen til omstridte Allofmp3.com for selskapets kunder. Dette ble mildt sagt dårlig mottatt, og nå har selskapet gjort om beslutningen.

- Vi tok en forhastet beslutning og gikk dermed vekk fra det som er vår oppgave. Jeg beklager dette, sier Fredrik Winbladh, administrerende direktør i selskapet, i en uttalelse.

- Til sammen med våre nye styreleder er vi i ledelsen samlet om at begrensning av Internett-innhold ikke er innenfor rammene til virksomheten vår.

Selskapet skriver i en melding at det har mottatt kritikk fra opprørte kunder.

Også The Pirate Bay ville ha et ord med i laget. Etter at Perspektiv Bredbands opprinnelige beslutning ble kjent, sørget nettstedet for at bredbåndsleverandørens kunder ikke lenger fikk tilgang til den populære BitTorrent-portalen. Nettstedet oppfordret også andre til å gjøre det samme, ved å legge ut en detaljert oppskrift på hvordan dette kunne gjøres.

Også denne sperren skal nå være opphevet.

- Det føles godt at de har tatt til fornuft. Det hadde vært en farlig vei å følge, sier Gottfrid Svartholm, en av gründerne av The Pirate Bay, til ComputerSweden.

    Les også:

Denne historien viser nok først og fremst at det ikke nytter for en bredbåndsleverandør å innføre upopulære tiltak på egenhånd. Så lenge ikke flertallet av nettleverandørene i Sverige gjorde det sammen, var svekket konkurranseevne det eneste Perspektiv Bredband kunne oppnå ved å opprettholde det opprinnelige vedtaket.

Til toppen