Åpner kildekoden for å stå imot gigantene

Åpen kildekode kan være en vei å gå for nisjeleverandører som får giganter som Adobe og Microsoft som konkurrerent.

Åpen kildekode kan være en vei å gå for nisjeleverandører som får giganter som Adobe og Microsoft som konkurrerent.

Xara er et lite, britisk selskap som i de siste femtem årene har levert grafikkprogramvare til et nisjepreget marked. Nå merker selskapet økt konkurranse fra giganter som Adobe og Microsoft, noe som har fått Xara til å se etter utveier for ikke å gå under

Xara skriver i en pressemelding at det har kommet til at det bare er en måte å konkurrere med disse gigantene, og det er å satse på en måte som gigantene ikke kan kopiere, nemlig å satse på åpen kildekode.

- Åpen kildekode-verdenen er anerkjent som den største trusselen mot etablert giganter som Microsoft. Vi mente det var nødvendig for å ryste grafikkverdenen en smule ved å gjøre Xara Xtreme til åpen kildekode, sier Charles Moir, administrerende direktør i selskapet.

Xara Xtreme markedsføres som en fleksibel og brukervennlig grafikkløsning beregnet for både fotoredigering, tegning og arbeid med webgrafikk. Det selges normalt til omtrent 80 dollar.

Foreløpig finnes Xara Xtreme bare til Windows, men som en del av planen for å stå imot gigantene, skal selskapet også lansere versjoner for Linux og Mac.

- Planene våre er å endre landskapet for grafikkprogramvare en gang for alle, og det betyr at vi må bli kryssplattform, sier Moir. Han mener at til tross for at Mac dominerer i den kreative bransjen, er det få virkelig gode, universale grafikkprogrammer med lav pris tilgjengelige for plattformen. Når Adobe nå har kjøpt Macromedia, mener Moir at utvalget vil bli enda mindre.

Selskapet har ikke oppgitt noen tidsplan for disse lanseringene.

Til toppen