Åpner kildekoden for mobil Python

Nokia bidrar til åpen kildekode-fellesskapet ved å gjøre Python for S60 Platform til åpen kildekode.

Nokia bidrar til åpen kildekode-fellesskapet ved å gjøre Python for S60 Platform til åpen kildekode.

Nokia annonserte i dag at selskapet har gjort kildekoden til programpakken Python for S60 Platform tilgjengelig for alle gjennom nettstedet SourceForge.net. Nokia lanserte Python for S60 Platform i fjor, noe som gjør det mulig å utvikle og kjøre Python-skript og -applikasjoner på mobiltelefoner og andre mobile enheter basert på S60.

Kildekoden Python for S60 Platform kan nå lastes ned herfra. Den er utgitt under Apache V2.0-lisensen.

Nokias oppgir at utgivelsen er gjort for å oppfordre utviklere til å dra nytte av potensialet for utvikling av mobile applikasjoner basert på åpen kildekode for S60-plattformen. Nokia lover fortsatt å bidra og samarbeide med fellesskapet for å drive Python for S60-teknologien videre.

- Jeg var begeistret i fjor da Nokia annonsert sin portering av Python til selskapets avanserte telefoner. Jeg er enda mer begeistret nå når Nokia åpner kildekoden til porteringen, sier Guido van Rossum, som skapte Python på begynnelsen av 1990-tallet, og som nå er president for Python Software Foundation.

    Les også:

- Det at plattformen åpnes opp gjør telefonene tilgjengelige, og vil uunngåelig føre til flotte, nye applikasjoner, i tillegg til tredjeparts forbedringer av selve porteringen, sier van Rossum.

Kjøretidsdelen av Python for S60 kan utvides ved hjelp av dynamisk lastbaser C++-moduler, noe som gjør det mulig for utviklere å avdekke ytterligere enhetsspesifikk funksjonalitet for Python-applikasjoner. Utviklere kan kjøre Python-kommandoer ved å bruke en interaktiv konsoll på en S60-basert enhet. Denne er tilgjengelig fra tastene på telefonen eller fra en PC via Bluetooth.

Python-applikasjoner kan på S60 enten kjøres fra Python-miljøet eller lages som separate applikasjoner som kan startes ved å velge et ikon på enhetens meny. Kommandoer og skript kan også kjøres i emulatorene til S60 SDK-ene (Software Developer Kit).

Til toppen