Åpner kildekoden til alle sine utviklerprodukter

Åpner kildekoden til alle sine utviklerprodukter

I samarbeid med Red Hat skal Exadel gi ut alle sine produkter som åpen kildekode.

Exadel og Red Hat annonserte i går et partnerskap som skal gjøre førstnevntes Eclipse-baserte utviklerverktøy for SOA- og Web 2.0-baserte applikasjoner tilgjengelig for Red Hats integrerte plattform, inkludert Red Hat Enterprise Linux og JBoss Enterprise Middleware

Excadel vil åpne kildekode til selskapets komplette produktportefølje, inkludert Exadel Studio Pro og RichFaces. I tillegg vil Ajax4jsf-prosjektet innlemmes under JBoss.org.

Red Hat skal på sin side samarbeide med Exadel ved å bidra til utviklingen av prosjektene og integrasjonen av disse med JBoss-teknologier som JBoss Seam.

Exadel Studio Pro tilbyr et webutviklingsmiljø som lar utviklerne arbeide med flere rammeverk innenfor et enkelt miljø. RichFaces og Ajax4jsf tilbyr modeller for å bygge Internett-applikasjoner.

Red Hat ønsker å kombinere disse verktøyene med JBoss Enterprise Middleware, noe selskapet mener vil gi en komplett plattform for utvikling og utrulling, noe som skal gjøre det mulig for utviklere å sette sammen SOA-komponenter og Web 2.0-applikasjoner ved hjelp av langt mindre koding enn i dag.

RichFaces og Ajax4jsf er allerede tilgjengelig under navnene JBoss RichFaces og JBoss Ajax4jsf, som er utgitt under LGPL-lisensen.

Exadel Studio Pro skal utgis under navnet Red Hat Developer Studio med en GPL-basert lisens. Det er planlagt at dette vil skje i dette halvåret. Red Hat Developer Studio skal kun gjøres tilgjengelig som en del av et utviklerabonnement fra Red Hat.

Mer informasjon om prosjektene finnes på denne siden.

Til toppen