FORBRUKERTEKNOLOGI

Åpner kildekoden til Lego-programvare

Lego skal utgi programvaren for styring av selskapets nye Mindstorms NXT-roboter, som åpen kildekode.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. apr. 2006 - 12:09

Lego skal i august lansere en ny serie med byggesettroboter, Mindstorms NXT. Robotene vil ha støtte for teknologier som USB og Bluetooth, være utstyrt med tre servomotorer, sensorer for lyd, ultralyd, lys og berøring. Det hele vil kunne kontrolleres ved hjelp av programvare for Windows og Mac OS X.

Direktør for Lego Mindstorms NXT, Søren Lund, fortalte denne uken, under CustomerMade-konferansen i København, at programvaren vil utgis som åpen kildekode, slik at utviklere over hele verden vil kunne modifisere programvaren på egenhånd. Slike forbedringer vil deretter bli implementert i framtidige, offisielle utgaver av programvare.

En første utfordring kan være å få programvaren til koordinere alle motorene i robotene på en gang. I den første utgaven av programvaren vil kun to motorer kunne koordineres på samme tid, skriver det danske nettstedet New Media Trend, som også oppgir at utgivelsen av åpen kildekode-programvaren vil skje om noen dager.

Nettstedet oppfatter det slik at Lego nå er i sluttfasen av arbeidet med å avgjøre hvilken av de mange åpen kildekode-lisensene det vil benytte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.