Åpner nettbanken for smartmobiler

Nå kan Skandiabankens kunder betale regningene med smarttelefonen.

Nå kan Skandiabankens kunder betale regningene med smarttelefonen.

Skandiabanken lanserte i dag det selskapet kaller "PDA-banken", en versjon av nettbanken beregnet for lommedatamaskiner. Kundene skal fra PDA-en få tilgang til banktjenester som regningsbetaling, overføring mellom egne konti, saldo for bank- og fondskonti, kontoutskrift, forfallsregister og redigering av mottakerregister. Nødvendige telefonnumre for sperring av kort tilbys også på disse sidene.

Skandiabanken understreker at dette er den første utgaven av PDA-banken.

- Dette er et lite steg mot fremtidens bank, sier leder for Marked og kommunikasjon i SkandiaBanken Trond Erik Birkeland, i en pressemelding.

- De tjenestene vi nå har gjort tilgjengelig i PDA-banken, er bare begynnelsen på hva vi vil se kommer på mobile enheter. I løpet av relativt kort tid tror vi det vil være like vanlig å utføre sine banktjenester, søke lån, handle aksjer m.v. via mobiltelefonen/PDA som det er å gjøre det via en PC og Internett, fortsetter Birkeland.

Forutsetningen for å bruke PDA-banken, er en PDA eller mobiltelefon som har mulighet for oppkobling til Internett, og som har en skikkelig nettleser installert. En vanlig WAP-leser er ikke tilstrekkelig.

- Vi håper dette tilbudet blir godt mottatt hos våre kunder. Dette vil gi dem større frihet og valgmuligheter. Det er ikke vår oppgave å bestemme når kunden skal gå i banken, men å legge til rette for at kundene kan gjøre det fra hvor de vil, når de vil, avslutter Birkeland.

PDA-banken er foreløpig blitt testet med følgende PDA-er, Qtek s100, Qtek 9090, PalmOne Treo 600 og HP Ipaq 6340, men Skandiabanken skriver at også andre PDA-er og mobiltelefoner kan fungere.

For å benytte PDA-banken, må brukeren gå til nettstedet pda.skandiabanken.no med PDA-en. Brukeren blir bedt om å oppgi fødselsnummer og den samme PIN-koden som benyttes med den vanlige nettbanken. I stedet for å benytte et sertifikat, mottar brukeren et engangspassord i en SMS, som så må skrives inn.

Til toppen