RESULTATERFINANS

Åpner nettbutikk sent, men godt

Internett-bølgen er på hell, men nå kommer de store og gamle. Som navnet indikerer har Felleskjøpet tradisjoner om innkjøp og samarbeid.

5. mars 2001 - 10:59

Felleskjøpet, bøndenes selveide butikk, lanserer sin Internett-butikk. På www.fk.no kan bønder over hele landet kjøpe kraftfôr, reservedeler til traktoren, maskiner og 340.000 andre landbruksprodukter.

Alle hageeiere som driver i mindre målestokk kan kjøpe gressklippere, blomsterfrø og hunde- og kattemat. Den nye nettbutikken har et greit kundegrunnlag fra dag en - Felleskjøpet eies av sine 57.000 medlemmer.

Nettbutikken tilbyr også faginformasjon og produktinformasjon, slik at brukerne raskt kan finne ut for eksempel hva slags såkorn de trenger, eller hvilken type dekk som passer til akkurat deres traktor.

- Vi tror Felleskjøpet vil lykkes fordi de allerede har infrastruktur, butikker og et serviceapparat som markedsplassen veves sammen med. Her er kontrasten til enkelte .com-butikker stor, sier Walter Qvam, sjef for Cap Gemini Ernst & Young AS.


- Jeg har prøvd www.fk.no en ukes tid, og er veldig fornøyd. Det er ingen tvil om at Internett forenkler min hverdag som bonde. Jeg kan jobbe hele dagen, og bestille varer og finne informasjon om ettermiddagen og kvelden, sier Lars Skjennum (bildet). Han er bonde på Maura i Nannestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.