Åpner norsk videobutikk på nettet

I USA har Netflix og deres video-leie via posten blitt en stor suksess. Nå åpner en tilsvarende norsk videobutikk på nettet.

I USA har Netflix og deres video-leie via posten blitt en stor suksess. Nå åpner en tilsvarende norsk videobutikk på nettet.

Å hente og levere videokasetter i videobutikken er gammeldags, men video-på-bestilling over Internett har likevel ikke kommet skikkelig i gang. Men det finnes en mellomting – DVD-leie gjennom posten.

Dette er mulig på grunn av to faktorer: Uten boks veier to DVD-plater under 50 gram. Nå åpner Transact en norsk kopi av Netflix. Dette koster det bare 8,50 å sende over hele Norge.

Det er dessuten mye billigere å kopiere DVD-plater enn videokassetter. Dermed kan filmselskapene kopiere opp store antall og Transact kan leie ut til langt flere kunder samtidig.

Slik fungerer den nettbaserte tjenesten:

På nettsiden www.F24.no melder du deg inn og velger hvilke filmer du vil ha. Foreløpig er prisen 149 kroner måneden – inkludert porto – uansett hvor mange filmer du leier.

Du opprettholder og vedlikeholder nemlig din leieliste gjennom din nettside. Av de ti du velger, får du tre filmer første gang. Du sender tilbake to og beholder en slik at du alltid har noe å se på. Så får du tilsendt nye filmer basert på dine valg. Om dette vil gå fra en dag til neste eller om det tar en dag med postgang, er foreløpig litt uklart.

- Vi har ikke bare de nyeste filmene. Dette bestemmes av prisen, forteller Knut Jonassen, daglig leder i Transact til digi.no. Etter hvert vil vi ligge kanskje en måned bak videobutikkene, tipper han.

En titt på F24.no viser at Spiderman er den nyeste action-filmen du kan leie og Signs (Mel Gibson) er den nyeste sci/fi-filmen. Det ligger foreløpig en rekke filmer fra 2000 og 1999 på listene. Men Transact har avtale med alle de store filmbyråene og vil åpne med 800 filmer på mandag, lover Jonassen.

Transact tror at selskapet skal kunne holde prisen på 149 kroner.

Snittall fra utlandet viser at kunder av slike tjenester typisk leier fem filmer i måneden, men det vil alltid være noe storforbrukere, sier Jonassen til digi.no.

Til toppen