BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner nytt mobilnett - har én kunde

Steinar Øversveen fra Nittedal blir den eneste kunden på Telenor Mobils nye GSM 1800-nett når det åpner 12. juni. Nettet dekker Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og gir en betydelig kapasitetsutvidelse for Telenor. For Øversveen ble selskapets GSM-kunde nummer en million.

Frode Eriksen
28. mai 1998 - 11:50

Telenor Mobil håper at flere enn Øversveen vil skaffe seg flerbåndstelefoner som er nødvendige for å kunne utnytte den ekstrakapasiteten som GSM 1800-nettet byr på. Selskapet forventer at halvparten av GSM-kundene sitter med flerbåndstelefoner i løpet av år 2000.

GSM 1800-nettet bygges bare ut det det er størst behov for økt kapasitet i mobilnettene. Det er flerbåndstelefonen som selv avgjør hvilket nett en samtale skal distribueres, og der begge GSM-nettene har dekning, og skifter flerbåndstelefonen automatisk til det mobilnettet der det er mest ledig kapasitet.

I Telenor Mobil regner en med å få rundt 500.000 nye kunder det neste året, avhengig av konkurransefaktorer som for eksempel på apparatsiden.

- Når vi setter GSM-1800 i drift allerede 12. juni er det for å møte utviklingen i abonnementstall og trafikk, men ikke minst for å kunne tilby nye kapasitetskrevende tjenester knyttet til for eksempel Internett, sier administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig Herbern.

I tillegg til Telenor Mobil, har også NetCom GSM og Telia Norge hver sin konsesjon for utbygging av mobilnett basert på GSM 1800 standarden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.