Åpner Opera Link for andre programmer

Opera-data kan nå synkroniseres med blant annet andre nettlesere.

Åpner Opera Link for andre programmer

Opera-data kan nå synkroniseres med blant annet andre nettlesere.

Opera Software kunngjorde i går i et blogginnlegg at Opera Link API nå er tilgjengelig. Dette er et programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig for tredjepartsutviklere å hekte egen programvare på Opera Link, som er Opera Softwares egen tjenesten for synkronisering av brukerdata.

I dag gjør Opera Link det mulig for brukere av Opera-nettleseren å synkronisere blant annet 1 brukerinnstillinger og bokmerker på tvers av Opera-nettlesere installert på ulike maskiner.

Tilsvarende løsninger finnes også til andre nettlesere, enten levert av nettleserprodusentene selv, eller av tredjeparter.

Xmarks er blant de mest kjente tredjepartsleverandørene, og denne populære tjenesten støtter alle de vanligste nettleserne, bortsett fra Opera. Med Opera Link API tilgjengelig, bør det være relativt enkelt å synkronisere mye av Xmarks-dataene med Opera.

Blogginnlegget inkluderer en foreløpig introduksjon til hvordan programmeringsgrensesnittet kan benyttes. Det er REST-basert og tilgjengelig via HTTP. Utdataene kan leveres som XML eller JSON. Autentiseringen er basert på OAuth.

Det loves at mer omfattende gjennomganger og dokumentasjon vil bli gjort tilgjengelig etter hvert.

    Les også:

Til toppen