Åpner portal for mobilvideo

Nå åpner den første portalen for det som skal bli sjefsinnholdet i fremtidens mobilvirkelighet - video. Og de store innholdsleverandørene er også med.

Denne uken ble verdens første dedikerte multimediaportal for mobiltelefoner innviet. Portalen er satt opp av PacketVideo som også lager videospilleren PV Player for håndholdte PC-er.

Portalen PV Airguide gir brukerne tilgang til video og lydfiler med underholdning, nyheter, sport, filmtrailere og andre programmer.

Man kan spille av videofiler som ligger på server, men man kan også se 'live' bilder, i første omgang fra et webkamera i London.
AirCam-applikasjonen gjør det mulig å sende video direkte til mobiltelefonen, og man kan også laste ned filer og lagre på PDA-en.

Blant partnerne finner du ABC News, CNet, 20th Century Fox, Salon TV, Television.com, Warner Bros., Sony, Wildbrain og Atomfilms. Alle disse skal levere innhold til portalen, som er tilgjengelig fra håndholdte datamaskiner.

Flere aktører jobber med videospillere og teknologier til mobile enheter. Norske FAST har utviklet en egen kodek for videooverføring til mobilen, og RealNetworks har inngått samarbeid om samme sak.

Og et Israelsk selskap kunngjorde nylig at de skal utvikle en videoavspiller til Nokias nye, Java-baserte Communicator-flaggskip.