Åpner skole for dataspill i Norge

Danske universiteter har lenge lokket norske studenter, men nå åpner NITH utdannelse i spillprogrammering.

Danske universiteter har lenge lokket norske studenter, men nå åpner NITH utdannelse i spillprogrammering.

Spillsegmentet er blant de områdene som er i aller størst vekst innenfor underholdningsbransjen og har oppsiktsvekkende nok allerede passert filmindustrien i størrelse.

Tidligere har spillutviklere enten lært seg opp selv fra Gameboy-lek på gutterommet eller reist til Danmark for å ta en akademisk utdannelse på dataspill.

Universitetet i Aalborg på Nord-Jylland har over flere år trukket til seg norske studenter ved å tilby master i dataspill. Adgangskravet er en treårig bachelorutdannelse i datateknologi eller programvareutvikling.

Også de danske universiteter i Århus og København tilbyr utdannelse innen både autodesign, spilldesign og spillkonstruksjon . Til sammen tas det inn cirka 100 studenter på dataspilllinjene ved de tre danske universitetene til høsten.

I Norge har tilbudet vært labert på tilbud om dataspillutdannelse. Universitetet i Bergen har kun hatt oppgaver knyttet til dataspill, men det skal foreløpig ikke være noen tilbud om dataspillutdannelse.

Men nå melder Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) at det er mulig å ta en bachelorgrad med fordypning i webkommunikasjon og i spill- og opplevelsesprogrammering.

Sistnevnte er et studieprogram som NITH opprinnelig planla å sette opp bare ved studiestedene i Oslo og Bergen.

- På grunn av stor etterspørsel fra søkermassen blir også dette emnet integrert i programmet ved NITH Stavanger ved studiestart allerede fra høsten av, sier studierektor ved NITH Stavanger, Anne Beth Høivik.

Hun tilføyer at det til nå har kun vært mulig å ta designrelaterte kurs på webområdet.

Med en bachelorgrad tror Høivik at studenter endt utdanning vil kunne arbeide innenfor alle former for programutvikling der visuelle virkemidler og multimedia blir benyttet.

- Kandidater med en bachelorgrad på innerlommen vil ha et sterkt utgangspunkt på det framtidige arbeidsmarkedet, sier Høivik.

Til toppen