UTVIKLING

Åpner Skype for utviklere

Snart får også andre lage egne Skype-klienter.

Det skal nå bli enklere for både tredjeparts programvareleverandører og leverandører av forbrukerelektronikk å tilby offisiell støtte for kommunikasjonsløsningen Skype.

Skype kunngjorde denne uken et betaprogram for SkypeKit, en samling av programvare og programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig å bygge inn støtte for Skype i sine egne produkter.

I første omgang vil betaversjonen av SkypeKit kun være tilgjengelig for et begrenset antall utviklere. I går ble en betaversjon for Linux gjort klar, mens betaversjoner for Windows og Mac skal komme i løpet av noen få uker. Det skal ikke være planer om å tilby SkypeKit for webapplikasjoner.

SkypeKit skal støtte både lynmeldinger, tale- og videosamtaler basert. Skype oppgir at man bør se på SkypeKit som «en hodeløs» versjon av Skype, en Skype-klient uten brukergrensesnitt, og som kan kjøres både på pc-er og andre typer enheter.

Det vil ikke være gratis å benytte SkypeKit. For å komme i gang, må man betale i underkant av 20 dollar. Så snart et tredjeparts produkt er klart for kommersialisering, vil Skype kreve et beløp for testing av brukeropplevelsen, lyd og video, samt sertifisering.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.