KORTNYTT

Åpner trådløst bredbånd i Drammen

Tilbudet fra Broadnet retter seg mot bedriftsmarkedet.

25. mai 2005 - 14:34

Broadnet har bygget ut nettet i Drammen, og kan tilby bedrifter trådløst bredbånd, også som backup til eksisterende forbindelse.

Ved siden av ADSL, SHDSL og Fiber, kan Broadnet tilby trådløs bredbåndsforbindelse etter LMDS-teknologien til bedrifter i Drammensområdet. Dette gir bedrifter i Drammen mulighet for å legge inn to bredbåndslinjer med forskjellig teknologi og forskjellig føringsvei. Selv om det bakkebasert bredbåndet går ned, vil linjen som går igjennom luften alltid fungere.

En 2 Mb/s trådløs tilgang vil koste 1.650 kroner. I forbindelse med lanseringen er det ingen installasjonskostnad.

Broadnets tjenester tilbys via lokale IKT forhandlere i Drammen, som IKT Allianse/Tele-Teknikk/IP-Security og Umoe IKT.

Trådløst bredbånd med LMDS (Local Mulitipoint Distribution System) bruker radiosignaler mellom en basestasjonsantenne på et høyt strategisk bygg/punkt, og en mottakerantenne på taket hos kunden. Mottakerantennen har en diameter på 26 centimeter. Det forutsettes fri sikt mellom de to antennepunktene, og at avstanden ikke overstiger 4,5 kilometer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.