BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpnet app-butikk for mini-bærbare

Intels AppUp skal gi netbook-brukere lettere tilgang til tilpasset programvare.

Intels nye markedsplass tilbyr applikasjoner tilpasset små, bærbare pc-er.
Intels nye markedsplass tilbyr applikasjoner tilpasset små, bærbare pc-er.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2010 - 10:42

Intel lanserte i går selskapets AppUp-tjeneste, en AppStore-lignende markedsplass for brukere av minibærbare pc-er. Gjennom tjenesten får brukerne enkel tilgang til både gratisprogrammer og programvare som koster penger. Samtidig gjør tjenesten det potensielt enklere for tilbydere av slik programvare å markedsføre produkter som er tilpasset mobiliteten og skjermstørrelsen til denne typen maskiner.

I første omgang er AppUp tilgjengelig for Windows- og Moblin-baserte netbooks, men blant annet MeeGo-baserte systemer vil støttes etter hvert. Brukerne kan laste ned et eget klientprogram som må benyttes for å få tilgang til applikasjonene som tilbys. AppUp-programvaren brukes til å administrere programvaren og vil varsle brukeren når oppdateringer de ulike applikasjonene er tilgjengelige.

Samtlige av applikasjonene som tilbys mot betaling, kan testes i 24 timer før brukeren eventuelt velger å fullføre kjøpet. For øyeblikket er drøyt 700 applikasjoner og spill tilgjengelige i AppUp.

Applikasjonsutviklerne må benytte seg av et eget SDK (Software Development Kit) for å få lov til å distribuere sine applikasjoner gjennom AppUp. Programvaren kan lages for spesifikke operativsystemer eller baseres på Adobes AIR eller Microsofts Silverlight. Også Java skal etter hver kunne brukes.

Intel har inngått samarbeid med flere forhandlere som skal sikre at AppUp-klienten er forhåndsinstallert på nye maskiner. Dette inkluderer amerikanske Best Buy, britiske Dixons og indiske Croma.

PC-leverandøren Asus planlegger å lansere en egen versjon av Intel AppUp i oktober. Denne tjenesten vil hete Asus App Store.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.