Åpnet nytt norsk sikkerhetsinitiativ

Gjøvikregionen bygger opp et miljø for informasjonssikkerhet og får pengestøtte fra Regjeringen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2008 - 12:56

Kompetanse- og utviklingsprogrammet Security Valley ble i dag offisielt åpnet på Gjøvik av statssekretær i Fornyingsdepartementet, Wenche Lyngholm. Samtidig ga hun sikkerhetsmiljøet i Innlandet en halv million kroner i statsstøtte for inneværende år.

- Informasjonssikkerhet handler om å ta vare på hovedpulsåren i informasjonssamfunnet, nemlig infrastrukturen og kommunikasjon den bærer. Derfor er det viktig å støtte opp om miljøer som bygger opp spisskompetanse på området. Informasjonssikkerhetsmiljøet på Gjøvik har i løpet av de siste seks årene blitt et av de mest komplette i Norge, sier Lyngholm i en pressemelding.

Kjernen i informasjonssikkerhetsmiljøet i gjøvikregionen utgjøres av Bluelight, Norsk senter for informasjonssikring, NISlab og Sector (Security Incubator). Hovedkomponenter i samarbeidet er utdanning, forskning, holdningsskapende arbeid, næringslivssamarbeid og produktutvikling innen informasjonssikkerhet

Miljøet teller i dag 50 gründere, produktutviklere og forskere og 100 studenter. Under merkenavnet Security Valley tar gjøvikregionen nå sikte på også å bli et internasjonalt knutepunkt for informasjonssikkerhet. Satsing på forskning og utvikling skal trekke nasjonalt og internasjonalt ledende sikkerhetsaktører til Gjøvik.

- Vi trenger mennesker som har initiativ, som tør å tenke stort og som har gjennomføringskraft. Jeg ønsker initiativtakere, støttespillere og fagmiljøet Security Valley lykke til med å bygge opp et kompetansemiljø av internasjonal klasse, avslutter Lyngholm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.