BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpnet verdens største Apple-hyllest

Privateid samling på permanent utstilling i Praha.

Apple Museum i hjertet av Praha i Tsjekkia er en eneste stor hyllest til Apple og Steve Jobs.
Apple Museum i hjertet av Praha i Tsjekkia er en eneste stor hyllest til Apple og Steve Jobs. Bilde: imgur/eirunning85
28. des. 2015 - 14:13

Et eget Apple-museum åpnet dørene i Praha rett før jul.

Utstillingen i den tjekkiske hovedstaden skal være verdens største privateide samling av selskapets produkter. Eieren er derimot ikke kjent, melder blant annet The Verge.

Her kan du bivåne den første Macintosh-en og forgjengeren Lisa, en liten sjeldenhet av en datamaskin som bare ble produsert i 100.000 eksemplarer.

Utstillingen favner mesteparten av selskapets produksjon fra starten i 1976 og fram til 2012, alt fra Apple II til PowerMac, iMac, iBook, PowerBook, MacBook og komplette serier med iPod, iPhone og brett.

Brevet der Apples medgründer Ronald Wayne tilkjennegjør at han gir fra seg sine 10 prosent av Apple for 800 dollar, en andel som i dag er verdt over 522 milliarder kroner, er også stilt ut - sammen med en rekke andre effekter og minneverdige gjenstander knyttet til Apple, Steve Jobs og Steve Wozniak.

Studenter fra byens tekniske universitet har bistått i arbeidet, blant annet ved å installere 12.000 meter med datakabler. Det skriver lokalavisen Prague Post.

En inngangsbillett koster rundt hundre kroner og museet har fått plass i nyrenoverte lokaler i nærheten av gamlebyen, nærmere bestemt i krysset Hosova og Karlova gate. Det inkluderer en rå/vegansk restaurant på gateplan, som er i tråd med at Steve Jobs var veganer.

Museets egne nettsider virker for tiden uferdige, men Reddit-brukeren eirunning85 har publisert en omfattende serie med bilder fra sitt besøk.

Apple Museum - Prague
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.