BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apogee saksøkes: Vil Duke Nukem beseires?

I 1987 tok Craig Enokian patent på bruk av videoavspilte vesener i spill. Patentholderen mener den omfatter alle dataspill som gjør bruk av filmede vesener, og saksøker Apogee.

Caspar Lund
22. aug. 1997 - 16:46

Craig Enokian, patentholderen, krever at Apogee skal betale ham lisensavgifter eller stoppe salget og produksjonen av spillene. Selv om saken virker absurd, stiller det viktige spørsmål om det amerikanske patentbyråets evalueringsprosess. Enokian har, gjennom brev fra hans advokat, sagt at gjennom å legge inn animerte "video playbacks" i sine voldsspill har Apogee krenket hans patent. Patentet ble registrert i 1987, i følge Wired News.

- Grundige undersøkelser av enkelte av Apogees spill indikerer at dere overtrer min klients patent, skrev advokat Ernest Kettleson på vegne av sin klient i et brev til Apogee. - Siden dere ikke er interessert i å inngå en lisensavtale med min klient må vi be dere å stoppe all produksjon av spill som bygger på denne patenten, slik som Duke Nukem 3D, står det videre i brevet.

- Alle store spillprodusenter bruker denne teknikken. Vi vil ikke godta dette absurde patentet. De vil aldri få gjennomslag, sier sjefen for Apogee, Scott Miller. Mer enn det nektet han å uttale seg om, skriver Wired fredag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra