FORBRUKERTEKNOLOGI

App gir gratis Windows-pc på iPad

Onlive varsler en rekke nettskytilbud på virtuelle pc-er.

Onlive Desktop er en app for iPad som gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7 pc i nettskyen, med fullverdige utgaver av Microsoft Office-programmene Excel, Powerpoint og Word, samt 2 gigabyte lagring.
Onlive Desktop er en app for iPad som gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7 pc i nettskyen, med fullverdige utgaver av Microsoft Office-programmene Excel, Powerpoint og Word, samt 2 gigabyte lagring.
13. jan. 2012 - 07:34

Spillselskapet Onlive er kjent for sine nettskybaserte spilltjenester for pc-er under OS X og Windows, samt smartmobiler og nettbrett under iOS (Apple) og Android. Tjenestene er først og fremst tilgjengelig i USA, der Onlive har datasentraler i delstatene California og Virginia. Onlive lanserte spilltjenester i Storbritannia i september 2011 i samarbeid med teleoperatøren British Telecom, og har planer om ytterligere utvidelser i Europa.

I forbindelse med den pågående Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas har Onlive lansert en ny tjeneste, Onlive Desktop, som i første omgang består av en gratis applikasjon for Apples nettbrett iPad, tilgjengelig for brukere i USA og Storbritannia.

Applikasjonen gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7-pc i nettskyen.

Det betyr at man, uten å betale lisens, har adgang til Microsoft Office-programmene Word (tekstbehandling), Excel (regneark) og Powerpoint (presentasjoner), og mulighet til å lagre opptil 2 gigabyte med dokumenter. De virtuelle pc-ene gir også tilgang til mindre verktøy, som Notepad, Paint og Kalkulator.

Satsingen er første trinn i en større plan der Onlive gjør nytte av teknologien utviklet for å støtte spilltjenesten – med alt det innebærer av erfaring med å levere krevende multimedia til enorme mengder samtidige brukere – til å utvikle en omfattende tjeneste for virtuelle pc-er til bedrifter.

De kommende utvidelsene til Onlive Desktop beskrives slik:

  • Virtuell pc ikke bare til iPad, men også til Android-brett, smartmobiler, pc-er og Mac, samt til Onlives tynnklient slik at den virtuelle pc-en også kan aksesseres gjennom en vanlig tv.
  • Onlive Desktop Pro, med tilgang til flere pc-applikasjoner, prioritert tilgang, akselerert nettsurfing og 50 gigabyte lagring i nettskyen, for 10 dollar i måneden.
  • Onlive Enterprise, en løsning der store organisasjoner abonnerer på virtuelle pc-er som de ansatte har tilgang til uavhengig av hvilket apparat de har for hånden. Hver virtuell pc er individuelt tilpasset, og bedriftens IT-avdeling har full kontroll over hvilke brukere som får tilgang til hvilke tjenester og hvilke dokumenter. All data lagres i nettskyen.
  • Onlive Collaborative Services består av samhandlingsverktøy til Onlive Desktop Pro og Onlive Enterprise. Man forespeiles muligheten til å kringkaste foredrag og presentasjoner, dele dokumenter i arbeidsgrupper, utveksle lynmeldinger, ha samtidig tilgang til dokumenter med mer.

Det loves at de virtuelle Windows 7-pc-er skal ha tilstrekkelig kraft, også i den første appen for iPad, til at multimediemuligheter i Powerpoint kan utnyttes fullt ut, gitt at man har tilstrekkelig båndbredde inn og ut av nettbrettet eller enhver annen klient man måtte velge.

Wall Street Journal-spaltisten Walter Mossberg har prøvd Onlive Desktop på sin iPad: Inntrykket hans er gjennomgående positivt. Beskrivelsen hans av arbeidet med de tre Office-programmene tilsvarer det andre oppgir å oppleve med andre måter å levere Office på iPad, for eksempel gjennom en Citrix-klient. I praktisk bruk er Onlive langt mer hensiktsmessig enn produkter for å fjernstyre en privat pc fra en iPad. En god opplevelse krever båndbredde fra 1,5 megabit per sekund og oppover. Det tilhørende private filområdet i Onlives nettsky kan aksesseres fra vanlig pc eller Mac.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.