FORBRUKERTEKNOLOGI

App gir gratis Windows-pc på iPad

Onlive varsler en rekke nettskytilbud på virtuelle pc-er.

Onlive Desktop er en app for iPad som gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7 pc i nettskyen, med fullverdige utgaver av Microsoft Office-programmene Excel, Powerpoint og Word, samt 2 gigabyte lagring.
Onlive Desktop er en app for iPad som gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7 pc i nettskyen, med fullverdige utgaver av Microsoft Office-programmene Excel, Powerpoint og Word, samt 2 gigabyte lagring.
13. jan. 2012 - 07:34

Spillselskapet Onlive er kjent for sine nettskybaserte spilltjenester for pc-er under OS X og Windows, samt smartmobiler og nettbrett under iOS (Apple) og Android. Tjenestene er først og fremst tilgjengelig i USA, der Onlive har datasentraler i delstatene California og Virginia. Onlive lanserte spilltjenester i Storbritannia i september 2011 i samarbeid med teleoperatøren British Telecom, og har planer om ytterligere utvidelser i Europa.

I forbindelse med den pågående Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas har Onlive lansert en ny tjeneste, Onlive Desktop, som i første omgang består av en gratis applikasjon for Apples nettbrett iPad, tilgjengelig for brukere i USA og Storbritannia.

Applikasjonen gir gratis tilgang til en virtuell Windows 7-pc i nettskyen.

Det betyr at man, uten å betale lisens, har adgang til Microsoft Office-programmene Word (tekstbehandling), Excel (regneark) og Powerpoint (presentasjoner), og mulighet til å lagre opptil 2 gigabyte med dokumenter. De virtuelle pc-ene gir også tilgang til mindre verktøy, som Notepad, Paint og Kalkulator.

Satsingen er første trinn i en større plan der Onlive gjør nytte av teknologien utviklet for å støtte spilltjenesten – med alt det innebærer av erfaring med å levere krevende multimedia til enorme mengder samtidige brukere – til å utvikle en omfattende tjeneste for virtuelle pc-er til bedrifter.

De kommende utvidelsene til Onlive Desktop beskrives slik:

  • Virtuell pc ikke bare til iPad, men også til Android-brett, smartmobiler, pc-er og Mac, samt til Onlives tynnklient slik at den virtuelle pc-en også kan aksesseres gjennom en vanlig tv.
  • Onlive Desktop Pro, med tilgang til flere pc-applikasjoner, prioritert tilgang, akselerert nettsurfing og 50 gigabyte lagring i nettskyen, for 10 dollar i måneden.
  • Onlive Enterprise, en løsning der store organisasjoner abonnerer på virtuelle pc-er som de ansatte har tilgang til uavhengig av hvilket apparat de har for hånden. Hver virtuell pc er individuelt tilpasset, og bedriftens IT-avdeling har full kontroll over hvilke brukere som får tilgang til hvilke tjenester og hvilke dokumenter. All data lagres i nettskyen.
  • Onlive Collaborative Services består av samhandlingsverktøy til Onlive Desktop Pro og Onlive Enterprise. Man forespeiles muligheten til å kringkaste foredrag og presentasjoner, dele dokumenter i arbeidsgrupper, utveksle lynmeldinger, ha samtidig tilgang til dokumenter med mer.

Det loves at de virtuelle Windows 7-pc-er skal ha tilstrekkelig kraft, også i den første appen for iPad, til at multimediemuligheter i Powerpoint kan utnyttes fullt ut, gitt at man har tilstrekkelig båndbredde inn og ut av nettbrettet eller enhver annen klient man måtte velge.

Wall Street Journal-spaltisten Walter Mossberg har prøvd Onlive Desktop på sin iPad: Inntrykket hans er gjennomgående positivt. Beskrivelsen hans av arbeidet med de tre Office-programmene tilsvarer det andre oppgir å oppleve med andre måter å levere Office på iPad, for eksempel gjennom en Citrix-klient. I praktisk bruk er Onlive langt mer hensiktsmessig enn produkter for å fjernstyre en privat pc fra en iPad. En god opplevelse krever båndbredde fra 1,5 megabit per sekund og oppover. Det tilhørende private filområdet i Onlives nettsky kan aksesseres fra vanlig pc eller Mac.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.