TELEKOM

App gjør mobilen til IP-telefon

Nyhet fra iCalls sparer penger og gir reserveløsning når mobilnettet svikter.

iCalls-app på Android-mobil: Trykk på «kontakter» gir adgang til mobilens kontaktliste. Knappen «GSM>IP» brukes når man vil at innkommende mobilsamtaler viderekoples til det faste nummeret brukeren har fått fra iCalls.
iCalls-app på Android-mobil: Trykk på «kontakter» gir adgang til mobilens kontaktliste. Knappen «GSM>IP» brukes når man vil at innkommende mobilsamtaler viderekoples til det faste nummeret brukeren har fått fra iCalls.
19. jan. 2012 - 07:35

Kristiansand-selskapet iCalls har utviklet en applikasjon som gjør mobilen til en IP-telefon. Bruk forutsetter internettforbindelse over enten WLAN eller 3G, samt et abonnement fra iCalls. Appen lastes gratis ned fra Android Market eller Apple App Store.

Poenget med applikasjonen er først og fremst å spare penger.

iCalls bedyrer at med et vanlig mobilabonnement, vil det i Norge være rimeligere å ty til appen enn å bruke mobilen på vanlig måte. I utlandet vil høye priser på data over 3G gjøre det uhensiktsmessig å bruke appen med mindre man kan ty til WLAN.

Siden iCalls tilbyr en mulighet til å ringe fra mobiltelefonen også når mobilnettet er nede, kan appen komme godt med i slike situasjoner.

Abonnementet til iCalls betyr at brukeren får et eget fastnettnummer som også kan brukes til å motta samtaler. Det innebærer at man kan bruke dette nummeret til å motta samtaler mens man mobilen er koplet til et WLAN i utlandet. Fastnettnummeret vil også kunne brukes av en «softphone», altså en telefonapplikasjon på en pc, og av et SIP-apparat.

iCalls-appen har en funksjon som gjør det mulig å viderekople innkommende mobilsamtaler til fastnettnummeret. Bruker man denne funksjonen i en WLAN-sone i utlandet, vil den som ringer mobilnummeret oppleve samtalen som en innenlandssamtale, og den norske mobiloperatøren vil fakturere den som det.

Når man bruker appen til å ringe ut, er det mobilnummeret som vises hos mottakeren, ikke fastnummeret. Man kan ringe hvem som helst med appen, helt uavhengig av hva slags forhold mottakeren har til iCalls.

Appen har en rekke andre interessante funksjoner, blant annet en svarertjeneste der innringere som ikke når fram på fastnummeret, kan legge igjen en beskjed som sendes til mottakerens e-postadresse som lydfil.

iCalls fakturerer etterskuddsvis, etter bruk. Det er ingen fast, månedlig avgift.

Selskapet iCalls ble etablert i 2004 under navnet Ehandelskatalogen, og het Avoip fra oktober 2010 til oktober i fjor. Kontaktperson og styreleder er Terje Klungland. 55 prosent av selskapet eies av Fiberinvest AS i Kristiansand. Resten eies av et NUF, Oben Limited.

Oppdatering 19. januar 2012:

iCalls oppgir at de nå er eid 100 prosent av Den Invest. Denne endringen er ennå ikke registrert i Brønnøysund. Den Invest ble opprettet i juni i fjor, og oppgir Terje Klungland som daglig leder.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.