AppCampus skal gi flere apper

Microsoft og Nokia investerer stort i nytt studieprogram.

AppCampus skal gi flere apper

Microsoft og Nokia investerer stort i nytt studieprogram.

Det strategiske samarbeidet mellom Microsoft og Nokia blir nå utvidet med en felles og omfattende satsing på utdanning.

Sammen skyter de inn opptil 18 millioner euro i et nytt studieprogram kalt AppCampus ved det tekniske Aalto-universitetet i Helsinki.

Investeringene skal fremme utvikling av mobilapplikasjoner til Windows Phone, men også til Nokias egen Symbian og S40-plattform.

- AppCampus skal tiltrekke seg tusener av applikasjonsforslag fra studenter og gründere fra hele verden.

- Målet er å skape en ny generasjon av selvdrevne mobile oppstartsselskaper, ifølge en kunngjøring fra selskapene.

Foruten å være et utdanningstilbud skal AppCampus også fungere som inkubator. Veteraner fra mobilindustrien skal bistå med coaching og hjelp til å kommersialisere studentenes ideer, heter det.

Videre gis det opplæring i fagdisipliner som mobil teknologi, design og brukskvalitet. Vordende entreprenører skal også tilbys finansieringsmuligheter og får beholde alle rettigheter til produkter og tjenester de skaper.

- Samarbeidet mellom Microsoft og Nokia er en kritisk investering i et voksende økosystem og representerer en spennende mulighet og tilgang til det globale markedet for vårt lokale gründermiljø, sier den finske statsministeren Jyrki Katainen i en pressemelding.

Det vil bli mulig å søke om deltakelse i AppCampus fra mai 2012. Mer informasjon om prosjektet er lagt ut på nettsidene deres.

    Les også:

Til toppen