Appen lar deg se hvordan du ser ut som gammel. Nå skal FBI prøve å finne sporet av noe

Appen lar deg se hvordan du ser ut som gammel. Nå skal FBI prøve å finne sporet av noe
Faceapp på en Iphone onsdag 17. juli 2019 i New York. Den populære appen er produsert i Russland, og blir nå beskyldt for å utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel for USA. Foto: AP Photo/Jenny Kane

Den populære appen Faceapp kan bli undersøkt av FBI. Appen lar brukeren se hvordan man vil se ut som gammel.

Det er demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som ber om etterforskningen.

– FaceApp kan utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel og sette privatlivet i fare for flere millioner amerikanere, heter det i et brev Schumer har sendt til FBI og den amerikanske forbrukervernmyndigheten FTC.

Appen blir utviklet av selskapet Wireless Lab i Russland, og Schumer er bekymret for at firmaet kan samle inn data fra amerikanere som bruker appen.

I brevet skriver han at det vil være «dypt forstyrrende om personlig informasjon blir gitt videre til en fiendtlig fremmed makt, som er i aktiv cyberkrig mot USA».

Les også

Kritiske røster har uttrykt bekymring for den vage ordlyden i appens personvernsvilkår.

I vilkårsteksten står det at FaceApp «ikke kan garantere sikkerheten til informasjon du overfører til FaceApp, eller garantere at informasjon i tjenesten ikke kan bli tilgjengeliggjort, avslørt, endret eller ødelagt».

Appen er populær også i Norge. På iPhone-utgiver Apples liste over de mest nedlastede appene ligger den torsdag morgen på tredjeplass.

Les også