JUSS OG SAMFUNN

Appen lar deg se hvordan du ser ut som gammel. Nå skal FBI prøve å finne sporet av noe

Faceapp på en Iphone onsdag 17. juli 2019 i New York. Den populære appen er produsert i Russland, og blir nå beskyldt for å utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel for USA.
Faceapp på en Iphone onsdag 17. juli 2019 i New York. Den populære appen er produsert i Russland, og blir nå beskyldt for å utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel for USA. Foto: AP Photo/Jenny Kane
18. juli 2019 - 13:16

Den populære appen Faceapp kan bli undersøkt av FBI. Appen lar brukeren se hvordan man vil se ut som gammel.

Det er demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som ber om etterforskningen.

– FaceApp kan utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel og sette privatlivet i fare for flere millioner amerikanere, heter det i et brev Schumer har sendt til FBI og den amerikanske forbrukervernmyndigheten FTC.

Appen blir utviklet av selskapet Wireless Lab i Russland, og Schumer er bekymret for at firmaet kan samle inn data fra amerikanere som bruker appen.

I brevet skriver han at det vil være «dypt forstyrrende om personlig informasjon blir gitt videre til en fiendtlig fremmed makt, som er i aktiv cyberkrig mot USA».

Les også

Kritiske røster har uttrykt bekymring for den vage ordlyden i appens personvernsvilkår.

I vilkårsteksten står det at FaceApp «ikke kan garantere sikkerheten til informasjon du overfører til FaceApp, eller garantere at informasjon i tjenesten ikke kan bli tilgjengeliggjort, avslørt, endret eller ødelagt».

Appen er populær også i Norge. På iPhone-utgiver Apples liste over de mest nedlastede appene ligger den torsdag morgen på tredjeplass.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.