RESULTATERFINANS

Apple-aksjen opp før kveldens lansering

Markedet spent på ny iPhone og smartklokke.

Hva viser Apples toppsjef Tim Cook og kollegene hans frem i kveld?
Hva viser Apples toppsjef Tim Cook og kollegene hans frem i kveld? Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
9. sep. 2014 - 16:21

Aksjen til Apple Inc gikk tirsdag opp i forkant av den forventede lanseringen, hvor det spekuleres på at både iPhone 6 og en smartklokke vil bli presentert.

Aksjen til det multinasjonale selskapet har hittil steget med 23 prosent i år og har nådd rekordhøyder. Den ligger tirsdag på 99,15 amerikanske dollar, som tilsvarer drøye 600 kroner.

Mange har høye forventninger til arrangementet som er varslet tirsdag i Apples hovedkvarter i Cupertino i California. Det spekuleres på at Apple vil lansere den mye omtalte smartklokken, som i mediene blir kalt iWatch, samt muligens også en ny versjon av smarttelefonen iPhone.

- Apples lansering av iWatch vil være en av de viktigste og mest styrkende for merkevaren på flere år, sier analytiker James McQuivey i Forrester i en rapport.

Kilder i industrien har tidligere sagt til Reuters at Apple har utviklet smartklokken og startet masseproduksjonen i juli i år. Ifølge Reuters kilder vil klokka ha en rektangulær, buet skjerm på 2,5 tommer, berøringsteknologi og mulighet for trådløs lading. Apple har hittil vært ordknappe om den ventede klokkelanseringen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.