Apple-aksjen stiger kraftig

Gode salgsprognoser for iPad gleder markedet.

Apple-aksjen stiger kraftig
(Bilde: Apple)

Gode salgsprognoser for iPad gleder markedet.

Under mandagshandelen på Nasdaq nådde Apples aksjeverdi en toppnotering på 233,87 dollar. Det er selskapets høyeste noensinne.

På slutten av dagen hadde kursen roet seg ned til 232,39 dollar, opp rundt en halv prosent for dagen. Kursen steg senere kraftig i etterhandelen. Etter børsens stengetid ble Apple-aksjen verdsatt til rundt 240 dollar.

Totalt har aksjen klatret over femten prosent siden Apple introduserte iPad i slutten av januar.

Det er optimismen knyttet til lansering av nettfjøla på lørdag (påskeaften) som er grunnen til oppgangen, ifølge amerikanske medier som Wall Street Journal og TechCrunch.

Sistnevnte påpeker at markedsverdien til Apple ligger på over 210 milliarder dollar. Det er mindre enn 50 milliarder dollar bak sin argeste rival, Microsoft. TechCrunch mener det nå bare er et spørsmål om tid før Apple passerer Microsoft.

Analytikere ved Morgan Stanley meldte mandag at de forventer at Apple vil selge 2,5 millioner iPads i løpet av første kvartal etter lansering. I løpet av året mener de tallet vil stige til minst 6 millioner enheter.

iPad-salget starter i USA lørdag 3. april, med en prislapp på mellom 499 og 829 dollar, avhengig av lagringskapasitet. Det er uklart når produktet lanseres i Norge og hva prisen blir her.

    Les også:

Til toppen