JUSS OG SAMFUNN

Apple angripes fra ny kant

Saksøkes av Via Technologies for krenkelse av prosessorpatenter.

Via Technologies mener at blant annet Apples iPod, iPad og iPhone krenker flere av selskapets prosessorrelaterte patenter.
Via Technologies mener at blant annet Apples iPod, iPad og iPhone krenker flere av selskapets prosessorrelaterte patenter.
27. sep. 2011 - 07:43

Apple er involvert i en rekke søksmål knyttet til patenter og design. De fleste dreier seg om selskapets mobile produkter, inkludert iPad og iPhone. I flere av de pågående sakene har både Apple og motparten, inkludert Samsung og HTC, saksøkt hverandre.

Men i slutten av forrige uke ble Apple saksøkt for patentkrenkelser av et selskap som i svært liten grad er involvert smartmobilmarkedet, nemlig Via Technologies. Selskapet lager først og fremst energigjerrige, x86-baserte prosessorer og plattformer for små datamaskiner og integrerte enheter.

I en pressemelding skriver Via at har levert inn et søksmål til distriktsdomstolen i Delaware. Via mener at Apple-produktene iPhone, iPad, iPod og Apple TV, samt tilhørende programvare, krenker tre ulike, amerikanske patenter som eies av Via eller noen av selskapets heleide datterselskaper. Patentene dekker mikroprosessorfunksjonalitet som selskapet mener at tilbys av alle de nevnte produktene.

Patentene er:
US Patent No. 6253312, Method and apparatus for double operand load,

US Patent Nos. 6253311 & 6754810, Instruction set for bi-directional conversion and transfer of integer and floating point data.

Via har en patentportefølje på mer enn 5000 patenter.

– Vi er besluttsomme i å beskytte våre interesser og interessene til våre aksjeeiere nå våre patenter blir krenket, sier Wenchi Chen, toppsjef i Via Technologies, i en pressemelding.

Apple har solgt flere hundre millioner eksemplarer av produktene som berøres av søksmålet. Via krever erstatning for patentkrenkelsen, men har foreløpig ikke sagt noe om hvor stor denne vil være. Selskapet krever også et amerikansk forbud mot produksjon, import, salg og bruk av produkter som skal krenke de tre patentene.

Ifølge ZDNet har Via Technologies samme styreleder som HTC, nemlig Cher Wang.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.