FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple annonserte uferdig produkt

At Apple kommenterer ikke-lanserte produkter, hører til sjeldenhetene. Men i går snakket Steve Jobs om iTV.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. sep. 2006 - 13:18

Når Apple-sjef Steve Jobs holder taler for store forsamlinger, skjer det ofte at han avslutter med å fortelle om "en siste ting" han ønsker å introdusere.

Slik var det også i går, etter at Jobs først annonserte de nye iPod-ene. Men denne gangen snakket Jobs om produkt som ikke kommer på markedet før til neste år. Dette er litt oppsiktsvekkende, men muligens forsøker Apple på denne måten å komme ryktemakerne i forkjøpet. Apple har lenge forsøkt å få stoppet den uoffisielle informasjonsflyten om selskapets kommende produkter, uten å lykkes. Selskapet har også holdt en ganske strikt linje ved ikke å omtale ikke-lanserte produkter.

Produktet Jobs avslørte i går, kalles ifølge New York Times foreløpig for iTV. Dette er en enhet som skal kunne plugges til en TV og kunne hente video og musikk fra en Macintosh-maskin eller en PC med iTunes-programvare, eller fra Internett ved hjelp av WLAN, Ethernet eller USB 2.0. Boksen vil koste 299 dollar og være på størrelse med en pocketbok. Den vil trolig ha støtte for høyoppløst video og skal være utstyrt med blant annet HDMI-utgang og optiske, digitale lydutganger.

I praksis vil iTV bli Apples første stueprodukt, et område hvor Apple er sent ute med å hevde seg. I tillegg til vanlige brunevarer, domineres stuen av spillmaskiner og Media Center-maskiner med Windows eller Linux som operativsystem.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.