Apple ansetter iPhone-hacker

19-åringen bak jailbreakme.com får ny jobb.

26. aug. 2011 - 10:59

Hackeren Comex ble verdenskjent, da han for ett år siden knakk kopibeskyttelsen på iOS-enheter som iPhone, iPad eller iPod touch.

Nicholas Allegra (19), som han egentlig heter, gjorde det forbløffende lett å skaffe administrativ tilgang til plattformen.

Prosessen, som også er kjent som rooting eller «jailbreaking» av enheten, lot seg ganske enkelt gjennomføre ved å besøke nettstedet hans jailbreakme.com.

    Les også:

- Svært vakkert arbeid. Det er skummelt hvordan dette fullstendig overrumpler Apples arkitektur for sikkerhet, utropte kjendishacker Charlie Miller den gangen.

De opprinnelige hullene han utnyttet ble raskt tettet av Apples ingeniører, men hackeren har senere funnet nye sårbarheter, og har oppdatert tjenesten sin fortløpende.

Nå må trolig andre ta over stafettpinnen.

Får jobb hos Apple

Allegra, som i et intervju med Forbes omtaler seg selv om en «Apple fanboy», får drømmen sin oppfylt.

I morges kunngjorde han at Apple har ansatt ham. Det melder Macrumors.com.

I en twittermelding bekrefter hackeren at han om to uker begynner i stillingen som praktikant hos Apple.

Han følger opp med nye meldinger der han takker for gratulasjoner han har mottatt. Han gir uttrykk for at han er overrasket over at han ikke har fått flere negative tilbakemeldinger.

Det fremgår ikke hva nittenåringen skal gjøre for selskapet, men etter alt å dømme vil kunnskapen hans komme godt med i bekjempelsen av sårbarheter i iOS-arkitekturen.

MacRumors.com påpeker at det uansett ikke er først gang Apple har ansatt utviklere fra det såkalte jailbreak-miljøet, og viser til ansettelsen av Peter Hajas tidligere i sommer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.