Apple åpner gigantisk datasenter

Avslører hva anlegget i North Carolina skal brukes til.

Apple åpner gigantisk datasenter

Avslører hva anlegget i North Carolina skal brukes til.

For halvannet år siden ble det kjent at Apple bygger et gigantisk datasenter i den amerikanske delstaten North Carolina.

Spekulasjonene rundt hva bruksområdet ville være begynte straks å sirkulere, men Apple har inntil nå holdt tett om planene.

Anlegget er med sine 45.000 kvadratmeter allerede et av verdens største i sitt slag, og rundt fem ganger større enn selskapets nåværende datasenter i California. I høst refererte Wall Street Journal til rykter om at de vurderer å doble kapasiteten, ved å bygge en like stor tilstøtende sentral.

Apple avslørte onsdag at datasenteret åpner denne våren, og skal blant annet drifte selskapets tjenester iTunes og MobileMe.

Det kom frem under deres årlige aksjonærtreff, melder AppleInsider som var til stede under samlingen.

Videre ble det sagt at anlegget skal drifte Apples interne bedriftssystemer.

Ytterligere detaljer om eventuelle endringer i de nevnte tjenestene ser ikke ut til å ha blitt kunngjort på dette møtet.

MobileMe lar brukere lagre filer og synkronisere kontaktlister og avtaler over web, og det er ventet at tjenesten snart skal lanseres i ny drakt.

Det har også vært spekulert i at årsavgiften på 99 dollar kuttes, og at MobileMe vil bli integrert med en kombinert tjeneste for musikk, videostreaming og sosial samhandling, altså en utvidet iTunes-plattform fra nettskyen.

Nettstedet Datacenterknowledge leide i fjor inn helikopter for å dokumentere hvordan Apples nye datasenter i North Carolina ser ut fra luften. Resultatet ble denne videoen som er lagt ut på Youtube:

    Les også:

Til toppen