BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple åpner Mac App Store

Skal forenkle kjøp og installasjon av programvare på Mac.

Apple lover stort utvalg av programvare i Mac App Store.
Apple lover stort utvalg av programvare i Mac App Store. Bilde: Apple
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. jan. 2011 - 15:36

Apple har i dag åpnet Mac App Store, en integrert markedsplassen for handel, nedlasting og installasjon av Mac-programvare. Selskapet kunngjorde allerede i midten av desember datoen for lanseringen.

Allerede skal det være mulig å velge mellom mer enn tusen applikasjoner, enten mot betaling eller fritt tilgjengelige.

I tillegg til enklere nedlasting og installasjon av applikasjonene, skal Mac App Store-klienten, som kan lastes ned via Software Update som en del av Mac OS X v10.6.6, varsle brukerne når det har kommet nye versjoner av eller oppdateringer til den installerte programvare. Brukeren kan velge mellom å oppdatere enkeltapplikasjoner eller alle på en gang.

I tillegg til programvare fra leverandører som Autodesk to Boinx, tilbys også programvare fra Apple gjennom denne løsningen. Dette inkluderer iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Keynote, Numbers og Aperture.

Den sistnevnte, Aperture 3, koster normalt 1690 kroner fra Apple Store, men tilbys for 439 kroner gjennom Mac App Store, skriver Apple i en pressemelding.

Apple har hatt stor suksess med App Store til iOS, og de øvrige leverandørene av smartmobilplattformer har fulgt etter.

Mange forventer nå at Microsoft skal gjøre det samme for Windows. Dette vil kunne gjøre det svært mye enklere for Windows-brukere, i alle fall de som må administrere pc-en sin selv, å anskaffe og vedlikeholde applikasjonene. Trolig vil en slik løsning også føre til økt salg av Windows-programvare.

Brukere av Linux har i mange år hatt en lignende løsning, hvor man fra store forråd av tilpassede installasjonspakker kan installere det som tilbys av programvare ved hjelp av få tastetrykk eller musklikk. Oppdatering av programvaren kan gjøres automatisk eller når brukeren ønsker det. Det finnes også eksempler på slike løsninger hvor man har kunnet kjøpe programvare til Linux-distribusjonen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.