PERSONLIGTEKNOLOGI

Apple åpner varehus i App Store

Strammer grepet om verdikjeden med ny salgskanal.

Apple har akkurat lansert sin offisielle Apple Store som en egen mobilapplikasjon. Det er altså snakk om en «app» for Apple Store i App Store.

Hele selskapets produktsortiment, inkludert Mac-maskiner, mobiltelefoner, programvare og tilbehør kan bestilles gjennom programmet.

Enn så lenge er dette bare tilgjengelig i USA. Det er for såvidt mulig for oss andre å laste ned butikkløsningen, dersom du har sikret deg amerikansk iTunes-konto. Men du må være registert med amerikansk adresse og betalingskort for å kunne foreta bestillinger.

Hele butikken i lomma: Apple åpner nå varesalg gjennom en egen mobilapplikasjon.
Hele butikken i lomma: Apple åpner nå varesalg gjennom en egen mobilapplikasjon.

I likhet med App Store er denne salgskanalen knyttet direkte mot brukerkontoen. Som innlogget kan du handle med noen få fingerbevegelser. Det er vel hele poenget: det blir enklere enn noensinne å kjøpe selskapets produkter.

Lanseringen sammenfaller med muligheten til å forhåndsbestille iPhone 4. Det er neppe tilfeldig.

Den mobile utgaven av Apple Store byr på rikelig med tekniske spesifikasjoner, bilder og brukeranmeldelser knyttet til de ulike produktene. I tillegg har programmet en funksjon for å lete opp din nærmeste fysiske Apple-butikk.

Produktene som tilbys er de samme som i selskapets konvensjonelle nettbutikk. Den spesialtilpassede handleløsningen for iPhone og iPad er imidlertid mer strømlinjeformet, og akkurat så brukervennlig og tilpasset formatet som man kan vente fra Apple.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.