FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple åpner varehus i App Store

Strammer grepet om verdikjeden med ny salgskanal.

16. juni 2010 - 13:02

Apple har akkurat lansert sin offisielle Apple Store som en egen mobilapplikasjon. Det er altså snakk om en «app» for Apple Store i App Store.

Hele selskapets produktsortiment, inkludert Mac-maskiner, mobiltelefoner, programvare og tilbehør kan bestilles gjennom programmet.

Enn så lenge er dette bare tilgjengelig i USA. Det er for såvidt mulig for oss andre å laste ned butikkløsningen, dersom du har sikret deg amerikansk iTunes-konto. Men du må være registert med amerikansk adresse og betalingskort for å kunne foreta bestillinger.

Hele butikken i lomma: Apple åpner nå varesalg gjennom en egen mobilapplikasjon.
Hele butikken i lomma: Apple åpner nå varesalg gjennom en egen mobilapplikasjon.

I likhet med App Store er denne salgskanalen knyttet direkte mot brukerkontoen. Som innlogget kan du handle med noen få fingerbevegelser. Det er vel hele poenget: det blir enklere enn noensinne å kjøpe selskapets produkter.

Lanseringen sammenfaller med muligheten til å forhåndsbestille iPhone 4. Det er neppe tilfeldig.

Den mobile utgaven av Apple Store byr på rikelig med tekniske spesifikasjoner, bilder og brukeranmeldelser knyttet til de ulike produktene. I tillegg har programmet en funksjon for å lete opp din nærmeste fysiske Apple-butikk.

Produktene som tilbys er de samme som i selskapets konvensjonelle nettbutikk. Den spesialtilpassede handleløsningen for iPhone og iPad er imidlertid mer strømlinjeformet, og akkurat så brukervennlig og tilpasset formatet som man kan vente fra Apple.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.