Apple avviser at iCloud er hacket

Brukere i mange land utestengt fra enhetene sine.

Apple avviser at iCloud er hacket. Problemet skyldes antakelig et lemfeldig forhold til sikkerhet blant de berørte kundene, som denne uken har opplevd å bli avkrevd løsepenger for å låse opp enhetene sine.
Apple avviser at iCloud er hacket. Problemet skyldes antakelig et lemfeldig forhold til sikkerhet blant de berørte kundene, som denne uken har opplevd å bli avkrevd løsepenger for å låse opp enhetene sine. Bilde: Tim Clayton/Corbis/All Over Press
28. mai 2014 - 11:29

Australske medier varslet tidligere i uken at en rekke Apple-kunder plutselig var blitt stengt ute fra utstyret sitt.

Dette gjaldt både Mac-maskiner, iPad og iPhone hvor det dukket opp en melding der det fremgikk at enhetene var hacket, med krav om løsepenger for å låse opp enhetene.

Senere kom det meldinger om berørte også i New Zealand, Canada og USA.

Nesten halvannet døgn senere har Apple omsider kommet med en uttalelse, skriver Zdnet.

I den avviser selskapet påstander om at hackere skal ha brutt seg inn i nettskytjenesten iCloud. De ber samtidig de berørte om å endre sine passord.

– Apple tar sikkerhet svært alvorlig og iCloud var ikke kompromittert i denne hendelsen. De berørte brukerne bør endre sine Apple ID-passord så raskt som mulig. De bør også unngå å bruke samme brukernavn og passord på tvers av ulike tjenester. Alle med behov for ytterligere hjelp kan kontakte AppleCare eller sin lokale Apple-forhandler, sier selskapet.

Det er ikke bekreftet hvordan hackerne tok kontroll over brukernes enheter. Hendelsen blir heftig debattert i Apples eget supportforum.

Slik Apple fremstiller problemet kan en sannsynlig teori være at angriperne har benyttet seg av brukernavn og passord fra lekkasjer i andre nettjenester. Bare siden i fjor høst er over 150 millioner Adobe-kontoer stjålet og nylig ble eBay loppet for kontodetaljer om 145 millioner kunder.

Kunder som (mot alle anbefalinger) bruker samme brukernavn og passord i flere ulike nettjenester kan følgelig ha vært enkle ofre for svindelforsøket.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.