Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple beklager kartfiaskoen

Anbefaler iOS-brukerne å velge noe annet så lenge.

3D-gjengivelsene er blant det som ikke ser ut til å ha blitt særlig godt kvalitetssikret i Apple Maps.
3D-gjengivelsene er blant det som ikke ser ut til å ha blitt særlig godt kvalitetssikret i Apple Maps.

Apples lanseringen av karttjenesten Apple Maps, som benyttes av iOS 6, har ført til mye frustrasjon blant brukerne og latterliggjøring blant brukerne. Alt tyder på at dette er vel fortjent. Apple har i iOS skiftet ut et forholdsvis velfungerende produkt, basert på Google Maps, med en produkt som har så mange feil at brukerne ikke kan stole på det.

I dag kom Apple med en kunngjøring fra toppsjef Tim Cook, hvor han sier at Apple er ekstremt lei seg for frustrasjonen dette har ført til blant kundene. Han lover at selskapet gjør alt det kan for å gjøre kartene bedre.

Angivelig skal Apple ha kvittet seg med Google Maps på grunn av uenighet med Google om talebasert sving-for-sving-funksjonalitet.

Apple Maps har blitt en hodepine for Apple-sjef Tim Cook.
Apple Maps har blitt en hodepine for Apple-sjef Tim Cook. Bilde: Getty Images/All Over Press

I kunngjøringen kommer ikke Cook med noen forklaring på hvorfor Apple i det hele tatt har lansert et produkt med så mye feil. Men han lover at Apple vil jobbe kontinuerlig inntil Maps lever opp til den samme standarden som Apple sikter mot med selskapets øvrige produkter. Han forteller at det at tjenesten allerede blir benyttet av mer enn 100 millioner iOS-enheter, vil bidra å gjøre tjenesten bedre.

– Mens vi forbedrer Maps, kan du prøve alternativer ved å laste ned kartapplikasjoner fra App Store, slik som Bing, MapQuest og Waze, eller å bruke Google- eller Nokia-kart ved å gå til deres nettsteder og lage et ikon på hjemmeskjermen din til deres webapplikasjoner, sier Cook.

    Les også: