Apple benekter svekket iMac-salg

Ifølge Ziff Davis Market Intelligence dabbet iMac-salget av i september. Apple avviser imidlertid at salget av iMac går tråere enn før.

I henhold til rapporten, ført i pennen av Aaron Goldberg, solgte og leverte Apple 20.000 iMac i uken i august, mens volumet falt til 9.000 per uke i september. Tallene gjelder det amerikanske markedet. Goldberg antydet at salget kan falle ytterligere.

Apple avviser Goldbergs rapport som ren spekulasjon.

- Det er hans teori og hans meninger, og han er i sin fulle rett, sier Phil Schiller, produktmarkedsdirektør i Apple Computer til MacWEEK.com.

- Vi har vår egen teori og våre egne meninger om dette, og vi synes at iMac gjør det bra og vil gjøre det sterkt i julesesongen.

Kommende søndag vil iMac være på plass i Best Buy-kjedens 300 butikker, noe Schiller mener vil bidra til en fortsatt positiv utvikling av salget for iMac.

Apple-talsmann Russel Brady benekter også at Apple er misfornøyd med utviklingen.

- Vi er meget fornøyd med etterspørselen. Vi lanserte dette programmet ("Own an iMac for $29.99 a month" red. anm.) idag fordi vi er på full fart tilbake i forbrukermarkedet.

Dersom det stemmer at iMac-salget går tregere, til tross for det nye avbetalingsprogrammet, betyr det at selskapet må senke prisen på iMac for å stimulere etterspørselen. Det er ingen tvil om at iMac til en pris av 1.299 dollar i det amerikanske markedet ligger vesentlig over de billigste Wintel-baserte løsningene. Som digi.no/mac antydet i en tidligere artikkel (se peker til artikkelen i høyre marg) kan det være aktuelt å senke prisen til 999 dollar.

Til toppen