JUSS OG SAMFUNN

Apple best likt

Men det står ikke så bra til for teleselskapene.

8. mai 2012 - 12:44

OPPDATERT SAK

En omfattende omdømmemåling utført av PR-byrået Apeland og Reputation Institute, viser at Apple er den aktøren blant tele- og IT-selskapene med best omdømme. I undersøkelsen RepTrak Norge 2012 får nemlig selskapet 80,3 poeng av 100 mulige poeng.

Apple er dermed det fjerde mest likte selskapet i Norge, i forhold til utvalget Apeland har valgt ut.

Apple er nykommer på listen, men det er helt klart at selskapet har fått et stor gjennombrudd de siste årene blant publikum. Den massive oppmerksomheten selskapet har fått med blant annet iPhone og iPad har bidratt til å gjøre selskapet svært populært blant norske forbrukere.

Telenor er best likte av teleselskapene, med en score på 65,7 poeng, melder Apeland i en pressemelding. Dette plasserer selskapet i kategorien «middels godt omdømme». Selskapet lå også i denne kategorien i fjor, men da med ett poeng høyere score. Bransjens nummer to er NetCom med 62,5 poeng.

Deretter følger Tele2 og Get, begge med 60,3. Alle disse tre selskapene havner i gruppen «middels godt omdømme». NextGenTel havner i kategorien «svakt omdømme» med 54,7 poeng.

Generelt svakt omdømme

Telenor scorer høyest på områdene økonomi, og produkter og tjenester. Men selskapet skiller seg ikke i stor grad ut fra andre i bransjen.

– Tele- og it-selskapene kjennetegnes ved middels omdømme. Slik sett kan vi si at Telenor er selskapet med minst dårlig omdømme i bransjen, sier Bjørg Kari Paulsen, analysesjef i kommunikasjonsbyrået Apeland.

Hun peker på at disse selskapene møter høye krav fra kundene til både tekniske løsninger og innholdsløsninger.

– Med en gang løsningene ikke fungerer blir de straffet av kundene. I tillegg har bransjen lenge blitt oppfattet som dårlig på kundeservice. Disse forholdene kan forklare noe av årsakene til det svake omdømmet, uttaler analytikeren i en pressemelding.

Vinneren i årets omdømmeundersøkelse var Stormberg, som produserer fritidstøy, med 83 av 100 mulige poeng. Vikarbyrået Adecco kom ikke spesielt heldig ut med en score på 40,4 poeng.

Hele oversikten kan du finne her (pdf).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.