JUSS OG SAMFUNN

Apple blottlegger leverandører

Har lagt hele leverandørlisten ut på nettet.

For første gang offentliggjør Apple alle sine leverandører. Hele listen kan du laste ned i denne artikkelen.
For første gang offentliggjør Apple alle sine leverandører. Hele listen kan du laste ned i denne artikkelen.
16. jan. 2012 - 13:04

Verdens største IT-selskap målt i markedsverdi, Apple, er godt kjent for sitt maniske forhold til hemmelighold. Men i et oppsiktsvekkende anfall av gjennomsiktighet har selskapet besluttet å publisere hele listen over selskapets leverandører.

Apple skriver på sine nettsider at leverandørene på listen står for 97 prosent av selskapets innkjøp innen materialer, produksjon og montering av Apples produkter verden over.

Årsaken til at Apple publiserer listen er nok for å vise større åpenhet rundt hvor produktene de tjener svært gode penger på har sitt opphav.

Blant annet har Apples kjente underleverandør Foxconn vært i hardt vær som følge av en rekke selvmord ved deres anlegg. Samtidig vil Apple også kunne bli kvitt spekulasjoner om hvem som leverer til selskapet når eventuelt nye anklager om alvorlige etiske brudd kommer.

Det er imidlertid ingen norske selskap representert på listen over de over 150 selskapene på listen. Tidligere skal aluminiumsgiganten Norsk Hydro ha levert profiler til Apple, men disse er altså ikke representert på denne listen.

Listen kan du laste ned her (pdf)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.