BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple bryter med IBM og Motorola

Den historiske alliansen mellom Apple, IBM og Motorola rakner. I henhold til San Jose Mercury News gir IBM opp sine rettigheter til Mac OS, mens Motorola dropper sine Mac-kloner.

Jens Kanden
11. sep. 1997 - 18:10

I henhold til kilder som San Jose Mercury News (SJMN) har snakket med, vil både IBM og Motorola kunngjøre at selskapene gir opp rettighetene til Mac OS. Det vil blant annet bety slutten på Motorolas StarMax Mac-kloneserie, og selskapet vil heller ikke supplere andre selskaper med maskinvaredesign eller Mac OS, melder SJMN.

I henhold til kilder med tilknytning til IBM og Motorola, mener selskapene at Apples nye klonerestriksjoner bryter med grunnleggende forutsetninger fra avtalen i 1991 som skapte PowerPC-alliansen. Selskapene mener Apple lovet å gjøre teknologi tilgjengelig slik at det var mulig å klone Mac-er ved bruk av standardkomponenter - det såkalte Common Hardware Reference Platform-designet , og at selskapet ville gi klonemakerne retten til å produsere slike kloner.

IBM og Motorola sier at de vil fortsette å produsere PowerePC-prosessorer for Apple Computer, men selskapene vil ikke lenger forsøke å henge med i kjøret i kampen med Intel om de kraftigste prosessorene. I og med at en rekke nye, kraftfulle PowerPC-prosessorer er under utvikling, vil dette ikke få umiddelbare konsekvenser. Dog - på sikt - betyr det at PowerPC-baserte Mac-er ikke vil kunne konkurrere med Intel-baserte PC-er hva ytelse angår. Som mottrekk meldes det at Apple vurderer å bygge Mac-er basert på Intel-plattformen.

(Kilde: San Jose Mercury News)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.