RESULTATERFINANS

Apple bygger «romskip»

Nytt hovedkvarter blir signalbygg i Silicon Valley.

Slik blir Apples nye hovedkvarter i Cupertino, ifølge Steve Jobs.
Slik blir Apples nye hovedkvarter i Cupertino, ifølge Steve Jobs.
9. juni 2011 - 08:05

San Francisco (NTB-Reuters): Apple skal bygge et nytt hovedkvarter i USA, opplyser selskapets sjef Steve Jobs. Den nye bygningen skal være rund som et romskip og huse 12.000 ansatte.

- Det ser litt ut som et romskip som har landet. Det vil ikke finnes et rett stykke glass i hele bygningen, sa Jobs tirsdag da han viste fram plantegningene.

Det nye hovedkvarteret skal ligge i Cupertino i delstaten California i USA.

Ifølge Jobs har Apple vokst «som ugress» de siste årene, blant annet med suksesser som iPhone og iPad. Selskapet trenger derfor mer plass til sine mange ansatte, forklarer han.

- Det er ganske rart, 12.000 mennesker i én bygning. Men vi har sett næringsparker med mange bygninger, og de blir fort ganske kjedelige, så vi ønsker å gjøre noe bedre enn det.

Steve Jobs selv er for tida sykmeldt på grunn av kreft i bukspyttkjertelen. Han har en lang sykdomshistorie og er flere ganger blitt operert for kreft. (©NTB)

Her kan du se Apple-sjefen presentere de ambisiøse planene for Cupertinos bystyre:

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.