BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple CarPlay får mer støtte

Enda flere bilprodusenter satser på to hester.

Bilmodeller med støtte for Apple CarPlay kommer trolig på markedet i løpet av de neste tolv månedene.
Bilmodeller med støtte for Apple CarPlay kommer trolig på markedet i løpet av de neste tolv månedene. Bilde: Apple, fotofiksling: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juli 2014 - 09:12

For øyeblikket er det så godt som jevnt løp mellom Apples og Googles respektive plattformer for bilunderholdning og -informasjon, CarPlay og Android Auto. I alle fall dersom man måler i antallet bilprodusenter som har gitt sin tilslutning til hver av plattformene.

Siden digi.no sist skrev om disse løsningene, har Apple kunnet vise til at ytterligere ni bilprodusenter har lovet å støtte CarPlay i kommende bilmodeller. Dette Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda og Ram. Dermed støttes CarPlay av 29 ulike bilprodusenter.

Men samtlige av bilprodusentene som nå oppgir at de vil støtte CarPlay, støtter fra før Android Auto. Google-systemet støttes så langt av 28 bilprodusenter.

Det er fortsatt en hel del bilprodusenter som bare støtter én av partene, i alle fall så langt. Dette inkluderer Acura, Bentley, BMW, Citroën, DS Spirit, Ferrari, Infinity, Jaguar, Land Rover, Maserati, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Toyota og Volkswagen. Dessuten er det en rekke bilprodusenter som ikke er representert i det hele tatt. Noen av disse vil nok komme til etter hvert, mens andre velger systemer basert på helt andre løsninger enn dem som nå utvikles av henholdsvis Apple og Google/Open Auto Alliance.

Det er grunn til å tro at flere av bilprodusentene vil utstyre bilmodeller med enheter som støtter både Android Auto og CarPlay. Volvo har kunngjort at selskapet skal gjøre dette.

Oppdatert kl. 20.17. Listen over bilprodusenter som foreløpig bare støtter én av plattformene var ikke fullstendig.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.