Apple dropper europeisk iMac-er

Apple dropper produksjonen i Syd-Wales etter uenighet om kostnader. Det er nå usikkert hvor hovedbasen for iMac-produksjon i Europa kommer til å ligge.

Apple dropper produksjonen i Syd-Wales etter uenighet om kostnader. Det er nå usikkert hvor hovedbasen for iMac-produksjon i Europa kommer til å ligge.

Det er den walisiske dagsavisen Western Mail som melder at Apple skal droppe produksjonen av iMac-skjermer på fabrikken til LG Electronics Corp. Sammen med komponenter produsert andre steder i verden skulle 600 av 2.000 ansatte sette sammen iMac-er fram til 2004.

Ledelsen ved den walisiske fabrikken hevder at kuttet av oppdraget ikke vil føre til at ansatte mister jobben. De mener at Apple-produksjonen kun er ett av mange kommersielle oppdrag og at avgjørelsen ble fattet av LG Electronics basert på den inntjeningen oppdraget ville tilføre selskapet, skriver Western Mail.

Apple skulle ha lagt press på LG Eleectronics for å senke kostnadene, noe som fikk en annen syd-koreansk produsent på banen: ifølge asiatiske Pyongtaek ville de lavere kostnadene i produksjonslinjen gjort iMac ulønnsom å produsere.

Produksjonen på den walisiske fabrikken ble startet i februar 1999, kontrakten var på fem år og skulle føre til iMac-er til en verdi av 10 milliarder dollar. Nå som den walisiske produksjonen legges ned er det uklart hvor den europeiske basen kommer til å ligge.

Det finnes også en virksomhet i Cork, Irland, men den ble nedprioritert i fjor vår på grunn av den større kontrakten med waliserne.

Til toppen