BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple eMate ikke for Norge

Apples eMate er en snerten liten bærbar maskin beregnet på skoleelever. Dessverre er den beregnet på det amerikanske markedet og noen av de største europeiske landene. Skandinavia blir for lite.

Eirik Rossen
14. mars 1997 - 16:00

– Det er lite sannsynlig at eMate blir lokaliserte til det skandinaviske markedet, sier Apples toppsjef i Europa, Jan Gesmer Larsen. Apple lanserte denne spesielle skolemaskinen i USA i midten av februar.

Mye av Apples styrke i USA ligger i satsningen på skoleelever og studenter, en marked selskapet nærmest har latt ligge i Europa de siste årene. Man øynet en omlegging da selskapet kunngjorde eMate 300 17. februar i år.

eMate er en forholdsvis enkel bærbar maskin til rundt 5.500 NOK, bundlet med mye programvare. Operativsystemet er det samme som på Apples mobile dataterminal Newton. Skjermen er sort-hvit, og hele enheten veier godt under to kg.

Programvaren omfatter tekstbehandler, regneark, tegneprogram og grafisk kalkulator, samt nettlos. Modem og e-post-håndterer er ekstrautstyr. Skoler får betydelige kvantumsrabatter.

En noe kraftigere utgave, beregnet på studenter og lærere, skal lanseres i april.

– Vi gjennomfører lokale kontaktmøter i flere land, for å fastslå hvilke markeder som kan rettferdiggjøre lokale utgaver, forteller Apples toppsjef i Europa, Jan Gesmer Larsen.

– De første markedene som synes å berettige lokale lanseringer, er Storbritannia, Tyskland og Italia. Men jeg tror ikke vi kan forsvare å satse lokale eMate på mindre markeder som Danmark og Norge.

Det betyr at Apple Norge må ta ytterligere skritt for å lukke seg inn i allerede erobrede nisjer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.