RESULTATERFINANS

– Apple er ekstremt underpriset

Twitter-meldinger sendte kursen rett opp.

Investoren og milliardæren Carl Icahn brukte Twitter da han skulle fortelle verden at Apple var ekstremt underpriset og at han hadde kjøpt seg tungt opp i selskapet.
Investoren og milliardæren Carl Icahn brukte Twitter da han skulle fortelle verden at Apple var ekstremt underpriset og at han hadde kjøpt seg tungt opp i selskapet. Bilde: Scott Eells/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
14. aug. 2013 - 08:14

Den amerikanske milliardæren og investoren Carl Icahn gikk tirsdag ut på twitter og bekjentgjorde at han hadde kjøpt seg kraftig opp i IT-giganten Apple. Hvor mange aksjer det er snakk om vites ikke, men det var nok til at investoren fikk snakke med Apple-sjef Tim Cook på telefon tirsdag.

– Hadde en fin samtale med Tim Cook i dag. Diskuterte min mening om at et større tilbakekjøp burde gjøres nå. Vi planlegger å snakkes igjen snart, skrev den omstridte investoren ifølge Twitter. Ifølge AllthingsD bekreftet Apple at Cook hadde hatt en «hyggelig samtale» med den omstridte investoren.

Icahn er fortiden først og fremst i søkelyset fordi han prøver å stikke kjepper i hjulene for Michael Dells forsøk på å kjøpe opp PC-giganten Dell. Icahn mener budet er for lavt, og har utfordret Dell. Han har også vært aktiv i Netflix og Yahoo.

Det spørs om Tim Cook synes det er fint at urokråka Carl Icahn har kommet inn som investor. Den 77 år gamle investoren har et rykte for å være svært brutal mot ledere som ikke gjør som han vil.
Det spørs om Tim Cook synes det er fint at urokråka Carl Icahn har kommet inn som investor. Den 77 år gamle investoren har et rykte for å være svært brutal mot ledere som ikke gjør som han vil. Bilde: Getty Images/All Over Press
Den 77 år gamle investoren ble allerede på 80-tallet kjent som en nådeløs oppkjøpsraider. Han kjøper seg inn i selskaper som sliter med børskursen og tvinger gjennom endringer, for eksempel oppsplitting og salg, før han innkasserer gevinster. Han har også et rykte på seg for å være en urokråke og er fryktet av ledelsen i selskaper han investerer i.

Da det ble kjent at Icahn gikk inn i Apple spratt aksjen også opp nesten 5 prosent. Ifølge Bloomberg har investoren gått inn med mer enn 1 milliard dollar i Apple-aksjen, noe som er under en kvart prosent av den totale markedsverdien til selskapet. Det opplyser en kilde som kjenner transaksjonen til nyhetsbyrået.


Gjennom Twitter-meldingene, gjengitt nedenfor, går det tydelig frem at Icahn ønsker at Apple skal bruke sin enorme kontantbeholdning til å kjøpe tilbake aksjer. Apple har vært svært nølende med å gi tilbake sitt enorme overskudd til investorene som har investert i selskapet, men har latt seg presse til å komme med en utbyttestrategi det siste året. For at Icahn skal bli fornøyd må nok Tim Cook & co. belage seg på å utbetale mer.

Her er de to meldingene som fikk Apple-kursen til å stige tirsdag:
En litt artig detalj er at Icahn mandag denne uken, dagen før tirsdagens Apple-meldinger, varslet amerikanske børsmyndigheter at han ville bruke Twitter til på kommunisere med allmennheten. Han har også brukt Twitter aktivt i kampanjen for å stoppe Michael Dell fra å kjøpe opp Dell.
    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.