Apple er tidenes mest verdifulle selskap

Men bare dersom man synes inflasjon er noe uvesentlig.

Apple er tidenes mest verdifulle selskap
Apple-sjef Tim Cook har all grunn til å smile. Bilde: ChinaFotoPress/Getty Images/All Over Press

Prisen på Apple-aksjen nådde i går til et nytt toppnivå da den i går steg med 2,63 prosent til 665,15 dollar. Dette skriver blant annet Fortune. Forventninger til kommende produkter er blant det som kan ha drevet aksjekursen oppover i det siste, men kursen har steget ganske jevnt siden et markant fall den 25. juli.

Inkludert 937,41 millioner utestående aksjer gir dette Apple en markedsverdi på 623,52 milliarder dollar – 3,69 billioner norske kroner. Dette er det høyeste markedsverdien i dollar noen sinne – også høyere enn markedsverdien som Microsoft nådde den 30. desember 1999, som var på 618,9 milliarder dollar. Dette har vært rekorden til nå.

Men verdien på dollaren er ikke den samme som for nesten 13 år siden. Analytikeren Horace Dediu i Asymco skriver i en twittermelding at med inflasjonsjusterte dollar var verdien av Microsoft ved utgangen av 1999 hele 850 milliarder dollar. Nå er selskapet verdt 257 milliarder dollar.

Oljeselskapet ExxonMobil er selskapet som stadig ligger nærmest Apple i markedsverdi. I går var verdien til selskapet 405,97 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om: