RESULTATERFINANS

Apple eser ut

Alt vokser for gigantselskapet Steve Jobs bygget.

Apples nye hovedkvarter vil ikke gjøre spesielt store innhugg i selskapets pengebinge.
Apples nye hovedkvarter vil ikke gjøre spesielt store innhugg i selskapets pengebinge.

Torsdag leverte Apple den årlige Form 10-K til amerikanske børsmyndigheter. Dette dokumentet er en fullstendig gjennomgang av et amerikanskregistert selskap sine finanser.

Nyhetstjenesten The Next Web, som har gjennomgått rapporten, melder at Apple nå oppgir å ha svimlende 81,57 milliarder dollar i kontanter eller verdipapir som er lett omsettelige.

Dette tilsvarer 451,5 milliarder norske kroner. Til sammenligning var det samlede overskuddet i det norske statsbudsjettet og Statens pensjonfond, på 346 milliarder kroner i 2011.

Apple fikk et overskudd i sitt regnskapsmessige 2011, som nylig ble avsluttet, på svimlende 37,5 milliarder dollar. Det tilsvarer 207,6 milliarder norske kroner. 2,4 milliarder dollar, eller 13,3 milliarder norske kroner, ble benyttet på forskning og utvikling. Dette er en økning fra 2010, da selskapet brukte 1,3 milliarder dollar på dette formålet.

Selskapet brukte også 4,3 milliarder dollar på utstyr og maskinvare, mye sannsynligvis til Apples nye datasenter i North Carolina.

Men bare 244 millioner dollar, en svært liten sum sett i forhold til Apples inntekter, ble brukt på oppkjøp av andre selskap i 2011.

Apple opplyser også om at de har eier eller leier til sammen 1,2 millioner kvadratmeter eiendom, hvorav 270.000 kvadratmeter er Apple Stores rundt om kring i verden.

Totalt har Apple per sitt regnskapsmessige 2011 60 400 fulltids ansatte og 2 900 midlertidig ansatte. Dermed har selskapet ansatt en bråte mennesker siden de i 2010 rapporterte om 46 000 heltidsansatte. Dersom hver ansatt i selskapet kunne delt kontakt-beholdningen i selskapet ville hver og en av de faste ansatte kunne sett frem til å få rett under 7,5 millioner kroner på konto.

The Next Web har også funnet tak i en liten og interessant opplysning til. Apple har nå bare lager og forsyningslinjer til å produsere varer som rekker til etterspørselen i 150 dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.