Apple etablerer iOS-utdanning i Italia

Lokker med eget pensum, og tilbudet skal utvides til flere land.

Apple etablerer iOS-utdanning i Italia
Apple etablerer et eget utdanningsopplegg for de som vil lære seg iOS-utvikling. Men det er forløpig sparsomt med detaljer. Bilde: Apple

Apple skal etablere et eget utdanningsprogram for iOS-utvikling i Europa for første gang.

iOS App Development Center, som initiativet heter, skal legges til en foreløpig ikke navngitt utdanningsinstituasjon, høgskole eller universitet i den italienske byen Napoli.

Hvorvidt Apples nye studietilbud vil lede til en eller annen form for sertifisering fremgår ikke av kunngjøringen, men det oppgis at selskapet skal bistå lærere og tilby et spesialisert pensum.

Konkurrenten Microsoft har for øvrig et tilbud for nyutdannede også i Norge. De som kommer gjennom nåløyet til Microsoft University får opplæring og kan ta sertifiseringer samtidig som de får lønn.

Få detaljer

Apple skal også tilby en form for praksisplass for utviklere via partnere, etter det vi forstår. Dette skal komplementere pensum og skape «ytterligere muligheter» for studentene.

Antall studieplasser, utdannelsens varighet, krav til kvalifikasjoner eller hva tilbudet eventuelt skal koste er ikke nevnt.

Apple sier at de forventer å utvide tilbudet til andre land senere.

– Europa har noen av verdens mest kreative utviklere og det gleder oss å hjelpe neste generasjons entreprenører i Italia med å få kompetansen de behøver for å lykkes, sier Apple-sjef Tim Cook i en uttalelse.

De skryter også uhemmet av sitt eget økosystem og hevder at App Store er drivkraften bak mer enn en million arbeidsplasser bare i Europa.

Europeiske utviklere skal dessuten ha tjent mer enn 10 milliarder euro fra salg av apper gjennom butikken deres til kunder over hele verden.

Valget av Italia som første land ut og tidspunktet for kunngjøringen er påfallende, skriver The Verge. Dette skjer få uker etter det ble kjent at Apple må betale over 3 milliarder kroner i et forlik etter å ha blitt etterforsket for skattesnusk i Italia. Det var en brøkdel av hva myndighetene mente selskapet skyldte.