RESULTATERFINANS

Apple faller på børs

Ikke lenger størst.

Apple fortsetter å falle på børs i forkant av kvartalstallene som blir presentert neste uke.
Apple fortsetter å falle på børs i forkant av kvartalstallene som blir presentert neste uke. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
18. apr. 2013 - 08:25

Apples aksje ble onsdag handlet for under 400 dollar for første gang siden november 2011. Etter en laber børsdag i New York endte kursen til slutt på 402,80 dollar, ned 5,5 prosent.

Dermed fortsetter nedturen for Apple, som fra nyttår har fått sin markedsverdi barbert med nesten 24 prosent.

Fallet fra rekordkursen på over 700 dollar i september 2012 utgjør 40 prosent.

Flere negative nyheter har vært med på å dra ned børsverdien den siste tiden. Onsdag var det et resultatvarsel fra en av selskapets underleverandører, Cirrus Logic, som ble utslagsgivende.

Analytikere antar at Cirrus produserer opptil 90 prosent av lydbrikkene i iPhone og iPad. Elendige salgstall og «svært dårlige utsikter» til bedring tolkes som at Apples produkter ikke selger så bra, skriver Marketwatch.

Apples toppsjef Tim Cook har tidligere kommentert at de har så mange underleverandører at det ikke er mulig å konkludere utifra en enkelt aktørs nøkkeltall, men dette har investorene altså ikke festet lit til i dette tilfellet.

Fasiten får vi først når Apple legger fram sitt kvartalregnskap tirsdag neste uke den 23. april.

Markedet priser nå Apple til 378,25 milliarder dollar, mens oljeselskapet Exxon igjen har inntatt tronen som USAs mest verdifulle selskap med 387,19 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.