BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple faller på børsen

Apple har hatt et kraftig fall på Nasdaq-børsen fra 17 dollar i begynnelsen av juni til drøyt 13 dollar tirsdag.

Jens Kanden
2. juli 1997 - 15:32

Kursfallet har ingen entydig forklaring gitt at det har vært en del lyspunkter for selskapet de siste ukene. Apple lanserer en viktig oppgradering - Mac OS 8 - og selskapets strategi om å utvikle Mac OS og Rhapsody parallelt har bli godt mottatt blant utviklere. Selskapets nye produktmiks begynner å gi resultater med salgsprognoser som peker oppover for første gang på mange kvartal.

Allikevel har markedet reagert med å sende Apple kurs til bunnivå.

Forrige uke ble det solgt en blokk på 1,5 millioner Apple-aksjer, og det samsvarer med det antall Apple-aksjer som Steve Jobs har registrert med amerikanske børsmyndigheter. Spekulasjoner og rykter om at det er Jobs som har solgt sine Apple-aksjer, har nok påvirket kursen.

Fredag forrige uke ble det også kjent at Power Computing, en av de store Mac-kloneaktørene, har et anstrengt forhold til Apple Computer. Dette kom frem i forbindelse med registrering av en offentlig emisjon med amerikanske børsmyndigheter. Emisjonen skal skaffe kapital som Power Computing skal bruke til blant annet å produsere Wintel-PC-er.

Markedets tøffe reaksjoner på ting som for et vanlig dataselskap ville bli sett som bagateller, viser at Apple fortsatt er sårbart og må vise til gode resultater de neste kvartalene for å gjenvinne markedets tillit.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.